Kapustové placky s mäsom v rúre

Kapustové placky s mäsom v rúre

Recept na plnené kelové fašírky mäsom je jedinečne lahodné jedlo z rúry, uvarené v pikantnej paradajkovej omáčke. Ak máte radi kel, vyskúšajte naše plnené kelové závitky vyrobené tak, že každý kapustový list naplníte rôznymi zmesami.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kel

Na masové gule

  • 120 g varenej ryže
  • 500 g mletého hovädzieho
  • 1 malá žltá cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička údené papriky
  • 1/2 lyžičky koriandra

Na omáčku

  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 4 strúčiky cesnaku (mletý)
  • 1/2 lyžičky koriandra
  • 1/2 lyžičky sušenej bazalky
  • soľ
  • korenie
  • 500 ml vody (alebo kuracieho vývaru)

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 stupňov a postriekajte zapekaciu misku sprejom na varenie. Dajte to bokom.
  • Nakrájajte kel najemno.
  • Potom vo veľkej miske zmiešajte mäso s ryžou.
  • Pridajte zvyšok ingrediencií, vrátane kelu na fašírky a premiešajte, aby sa spojili.
  • Teraz vo veľkej miske zmiešajte ingrediencie na omáčku.
  • Polovicu omáčky nalejte do pekáča.
  • Vyskladajte na nej kelové fašírky a tie potom prelejte zvyšnou omáčkou.
  • Potom prikryte alobalom a pečte 70–90 minút.
  • Akonáhle je kapusta mäkká a mäsové guličky uvarená, vyberte ich z rúry. Pred podávaním nechajte 10 minút odpočinúť.
  • Podávajte so zemiakovou kašou a šalátom.
Dve misky plné mäkkých fašírok v omáčke z paradajok.
Zdroj: whollytasteful.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.