Recept na plnené kelové fašírky mäsom je jedinečne lahodné jedlo z rúry, uvarené v pikantnej paradajkovej omáčke. Ak máte radi kel, vyskúšajte naše plnené kelové závitky vyrobené tak, že každý kapustový list naplníte rôznymi zmesami.
Čo budeme potrebovať
- 1 kel
Na masové gule
- 120 g varenej ryže
- 500 g mletého hovädzieho
- 1 malá žltá cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička údené papriky
- 1/2 lyžičky koriandra
Na omáčku
- 3 lyžice paradajkového pretlaku
- 4 strúčiky cesnaku (mletý)
- 1/2 lyžičky koriandra
- 1/2 lyžičky sušenej bazalky
- soľ
- korenie
- 500 ml vody (alebo kuracieho vývaru)
Postup
- Predhrejte rúru na 180 stupňov a postriekajte zapekaciu misku sprejom na varenie. Dajte to bokom.
- Nakrájajte kel najemno.
- Potom vo veľkej miske zmiešajte mäso s ryžou.
- Pridajte zvyšok ingrediencií, vrátane kelu na fašírky a premiešajte, aby sa spojili.
- Teraz vo veľkej miske zmiešajte ingrediencie na omáčku.
- Polovicu omáčky nalejte do pekáča.
- Vyskladajte na nej kelové fašírky a tie potom prelejte zvyšnou omáčkou.
- Potom prikryte alobalom a pečte 70–90 minút.
- Akonáhle je kapusta mäkká a mäsové guličky uvarená, vyberte ich z rúry. Pred podávaním nechajte 10 minút odpočinúť.
- Podávajte so zemiakovou kašou a šalátom.