Za reč stojí aj tento recept na kelové fašírky. Slanina im dodáva ešte výraznejšiu chuť.
INGREDIENCIA:
- 600 g kelu
- 2 vajcia
- 2-3 lyžice mlieka
- 2 žemle (rožky)
- 60 g slaniny
- 30 g cibule
- 1 strúčik cesnaku
- korenie čierne mleté
- 50 g strúhanky
- 20 g masti alebo olej na vyprážanie
- soľ
POSTUP:
- Kel nakrájate na kúsky a dajte variť do vriacej osolenej vody.
- Žemle si natrhajte a pokvapkajte mliekom, pridajte vajcia, uvarený, scedenú a posekanú kapustu, na kocky nakrájanú slaninu, cibuľu, prelisovaný cesnak, korenie a soľ.
- Všetko zmiešajte, vytvarujte karbonátky, obaľte ich v strúhanke.
- Dajte smažiť z oboch strán dozlatista.