Tieto skvelé fašírky so kelom si môžete pokojne ugrilovať na grilovaciu párty a prekvapiť tak svoju rodinu či priateľov.
INGREDIENCIA:
- 2 hrnčeky uvareného karfiolu
- 1 hrnček uvarené quinoy
- ½ hrnčeka nakrájaného kelu
- ½ hrnčeka nastrúhanej cukety
- ½ hrnčeka kukurice
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajcia
- ½ -1 hrnček strúhanky
- ¼ -½ hrnčeka strúhaného syra
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- 1 a ½ lyžičky korenia na steaky
- kokosový (alebo iný) olej na vyprážanie
POSTUP:
- Nastrúhajte si cuketu aj so šupkou nahrubo.
- Osoľte ju a nechajte ju vypotiť.
- Zatiaľ si roztlačte karfiol, pridajte k nemu kukuricu.
- Cuketu zabaľte do utierky a vytlačte z nej prebytočnú šťavu.
- Pridajte ju ku karfiolu a kukurici.
- Následne pridajte aj kel, quinu, prelisovaný cesnak, syr, soľ, korenie, korenie na steaky, strúhanku a vajcia.
- Všetko dôkladne premiešajte a tvorte placky.
- Vymažte z oboch strán na panvici dozlatista.