Kapustové placky z hovädzieho mäsa

Kapustové placky z hovädzieho mäsa

Tento recept na kelové fašírky je tak jedinečný, že si ho budete chcieť pripravovať stále dookola. Hovädzie pokojne môžete vymeniť za bravčové mäso a čerstvé brusnice pokojne za plechovku konzervovaných alebo mrazených. Ako dezert podávajte sladké ovocné knedle , ktoré sú pre toto hlavné jedlo, ako stvorené.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg mletého hovädzieho
  • 1 stredná cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 3 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžica semienok feniklu (mletá)
  • 1 lyžica nadrobno nasekaného rozmarínu
  • 1 kus chleba (hrubo nakrájaný alebo natrhaný)
  • 60 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 ½ lyžičky soli
  • mleté korenie
  • 300 g brusníc
  • 70 g hnedého cukru
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžička čínskeho korenia piatich chutí
  • 2 lyžice červeného vínneho octu
  • 80 g masla
  • ½ hlávky kelu
  • olivový olej
  • soľ
  • 100 g jemne nastrúhaného Pecorina
  • 30 g nasekanej čerstvej talianskej petržlenovej vňate

Postup

  • Vo veľkej miske zmiešajte hovädzie mäso, cibuľu, cesnak, fenikel, rozmarín, chlieb, mlieko, vajcia, soľ a korenie.
  • Dobre premiešajte, aby sa úplne spojili.
  • Veľkú panvicu dajte na platňu.
  • Opečte malý kúsok zmesi, aby ste skontrolovali, že vám korenie vyhovuje.
  • Ak ste s korením spokojní, vytvorte zo zmesi mäsové fašírky.
  • Pridajte na panvicu a opečte zo všetkých strán.
  • Po orestovaní pridajte brusnice priamo do panvice spolu s hnedým cukrom, sójovou omáčkou, korením a octom. Pridajte aj štipku soli.
  • Nechajte zľahka prevariť, kým sa brusnice nerozpadnú. Omáčku ochutnajte a podľa potreby dochuťte.
  • Kel rozpoľte a každý list pokvapkáme olivovým olejom. Dajte na rozpálenú grilovaciu panvicu a opekajte dve minúty, kým sa okraje nespália, ale vnútro bude stále chrumkavé a svieže.
  • Zložte z grilu a položte na tanier.
  • Kelové listy pokvapkajte červeným vínnym octom a dochuťte soľou.
  • Pridajte mäsové guličky a omáčku na tanier a dochuťte soľou, pecorínom a petržlenovou vňaťou.

K tomuto receptu sa najlepšie hodí kvalitná hlboká panvica , a to najmä kvôli tomu, že potrebujete uvariť ako karbonátky, tak omáčku na jednom mieste. Pozrite sa na našu recenziu a vyberte si tú správnu aj k vám do kuchyne.

Misa plná červenej sladkej omáčky s guličkamu z mäsa a kelu.
Zdroj: jocooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.