Kapustové rolky plnené bulgurom

Kapustové rolky plnené bulgurom

Vychutnajte si zdravú kombináciu zeleniny a obilnín v tomto lahodnom recepte. Je priamo dokonalý zážitok jesť tieto závitky rukami a namáčať ich do lahodného tzatziki dipu. Užite si ho!

Ingrediencie:

  • ½ šálky bulguru
  • 4 polievkové lyžice + 1 lyžička olivového oleja
  • ½ hrnčeka najemno nakrájanej cibule
  • ¼ šálky najemno nakrájanej červenej papriky
  • 1 jarná cibuľka, nasekaná
  • 1/4 šálky sušených paradajok
  • 1 malá paradajka, nastrúhaná
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • šťava z polovice citróna
  • 1/2 čajovej lyžičky + navyše morskej soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 čajovej lyžičky sladkej papriky
  • ½ čajovej lyžičky sušeného oregana
  • ½ čajovej lyžičky sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička + navyše sušeného kôpru
  • 10 – 15 listov čierneho kelu (asi 1-2 zväzky)
  • 1 šálka gréckeho jogurtu
  • 1 strúčik cesnaku, lisovaný
  • 1/4 uhorky, nastrúhané

Postup

  1. Do panvice na stredne vysokom plameni pridajte 2 lyžice olivového oleja, cibuľu a červenú papriku.
  2. Restujte 2 minúty.
  3. Pridajte 1 polievkovú lyžicu paradajkového pretlaku, premiešajte a varte ďalšiu minútu.
  4. Pridajte bulgur a varte ďalšiu minútu.
  5. Pridajte 1 šálku vody a premiešajte.
  6. Zmes priveďte do varu a potom znížte plameň.
  7. Dochuťte soľou, čiernym korením a paprikou.
  8. Priklopte pokrievkou a varte 10–15 minút, alebo pokiaľ sa voda nevsiakne a bulgur neuvarí.
  9. Odložte stranou vychladnúť.
  10. V samostatnom hrnci priveďte vodu do varu a pridajte kel a sušené paradajky.
  11. Duste asi 20 minút.
  12. Kel aj sušené paradajky zmäknú.
  13. Odstráňte z tepla a sceďte.
  14. Opláchnite studenou vodou.
  15. Keď zmes bulguru vychladne, vmiešajte zvyšné 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 lyžicu paradajkového pretlaku, citrónovú šťavu, nasekanú jarnú cibuľku, 1 nasekaný strúčik cesnaku, kôpor, oregano, bazalku a raj.
  16. Uvarené sušené paradajky nakrájajte nadrobno a pridajte ich do bulguru.
  17. Zmes bulguru miešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
  18. Ochutnajte av prípade potreby ešte dosoľte.
  19. Rozložte každý list kelu tak, aby jeho vnútorný okraj smeroval nahor.
  20. Vezmite 1-2 polievkové lyžice bulgurovej zmesi a položte ju na spodný koniec dlhého listu kelu.
  21. Zarolujte list cez zmes a utvorte závitok.
  22. Sklopte strany závitku dovnútra a rolujte, kým nedosiahnete koniec.
  23. Pokračujte so zvyšnými listami.
  24. Na jogurtovú omáčku zmiešajte jogurt, uhorku, zvyšný 1 nasekaný strúčik cesnaku, trochu soli a kôpru a 1 lyžičku olivového oleja.
  25. Podávajte spolu s kelovými rolkami.
Závitky z kelu plnené bulgurom servírované na tanieri, zaliate jogurtovým dipom.
www.glowkitchen.com

Recepty na kelové polievky môžu byť vegeriánske, vegánske alebo s mäsom či s údeninou.
My vám ukážeme tie najlepšie z nich vo všetkých variantoch a vyberie si opravu každý. Načerpajte inšpiráciu a vyskúšajte niečo nové!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.