Placky z kelu ako skvelý tip na zmenu v jedálničku

Už ste ich niekedy skúšali?

Kapustové fašírky sú pomerne rýchlo hotové, zdravé a chutné.

Pripravili sme si pre vás hneď viac variant, nech máte z čoho vyberať.

Nájdete tu varianty mäsové aj bezmäsité.

Karbonátky so kelom môžete kombinovať s rôznymi druhmi zeleniny, ale aj mäsom alebo syrom. Ako vidíte, ani nebudeme potrebovať múku, aby nám cesto držalo pohromade. Stačí využiť strúhanky, a to často až na záver, aby boli krásne chrumkavé.

Pokiaľ budete chcieť experimentovať, môžete použiť aj mandľovú múku, ktorá je bez lepku. Na obalenie môžete skúsiť aj rozdrvené kukuričné lupienky.

Kel je bohatý na vitamíny skupiny B, ale okrem toho je zdrojom vitamínu C, E, K a významných minerálov. Pomáha na krásnu pleť a podporuje tvorbu červených krviniek.

Pokiaľ sa chcete vyhnúť vyprážaniu, je ideálne zvoliť prípravu v rúre. Veľmi užitočná je aj teplovzdušná fritéza, takže pokiaľ ju máte doma, určite ju zužitkujte.

Okrem receptov na kelové fašírky sme vybavení aj ďalšími zeleninovými, napríklad brokolicovými fašírkami a cuketovými fašírkami .

Za ochutnanie stoja aj kelové špeciality .

Tak nech vám chutí.

Podeľte sa s nami v komentároch, ako sa to podarilo!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.