Vyskúšajte tieto luxusné závitky z listov čierneho kelu plnené krevetami, zeleninou, rezancami a delikátnou zálievkou. Geniálne predjedlo či pohostenie na párty!
Ingrediencie:
- 60 g suchých vlasových rezancov zo škrobu fazule mungo
- ½ šálky mrazených lúpaných sójových bôbov edamame
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 2 lyžice hoisin omáčky
- 1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
- 1 polievková lyžica nasekaných lístkov čerstvej mäty
- 1 lyžička opečeného sezamového oleja
- 1 čajová lyžička sójovej omáčky
- ¾ šálky strúhanej mrkvy
- 4 reďkovky, rozpolené a nakrájané na tenké plátky
- 3 lyžice nakrájanej jarnej cibuľky
- 340 g varených kreviet, rozpolených pozdĺžne
- 12 veľkých listov čierneho kelu
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte rezance a toľko vriacej vody, aby boli ponorené.
- Nechajte stáť 7 minút.
- Nastrihajte rezance na niekoľkých miestach nožnicami.
- Primiešajte mrazené bôby edamame a nechajte ešte 3 minúty odstáť.
- Sceďte.
- Prepláchnite studenou vodou a vráťte do misy.
- Na dresing v mise premiešajte limetkovú šťavu, omáčku hoisin, strúhaný zázvor, nasekané lístky mäty, opečený sezamový olej a sójovú omáčku.
- K rezancom a edamame pridajte mrkvu, reďkovky a jarnú cibuľku.
- Vmiešajte dresing.
- Pridajte krevety a zľahka premiešajte.
- Zakryte a nechajte vychladnúť aspoň 30 minút.
- Lyžicou naložte asi ¼ šálky zmesi do každého listu kelu a zrolujte.