Kapustovo-krevetové rolky

Kapustovo-krevetové rolky

Vyskúšajte tieto luxusné závitky z listov čierneho kelu plnené krevetami, zeleninou, rezancami a delikátnou zálievkou. Geniálne predjedlo či pohostenie na párty!

Ingrediencie:

  • 60 g suchých vlasových rezancov zo škrobu fazule mungo
  • ½ šálky mrazených lúpaných sójových bôbov edamame
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • 2 lyžice hoisin omáčky
  • 1 lyžica strúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 polievková lyžica nasekaných lístkov čerstvej mäty
  • 1 lyžička opečeného sezamového oleja
  • 1 čajová lyžička sójovej omáčky
  • ¾ šálky strúhanej mrkvy
  • 4 reďkovky, rozpolené a nakrájané na tenké plátky
  • 3 lyžice nakrájanej jarnej cibuľky
  • 340 g varených kreviet, rozpolených pozdĺžne
  • 12 veľkých listov čierneho kelu

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešajte rezance a toľko vriacej vody, aby boli ponorené.
  2. Nechajte stáť 7 minút.
  3. Nastrihajte rezance na niekoľkých miestach nožnicami.
  4. Primiešajte mrazené bôby edamame a nechajte ešte 3 minúty odstáť.
  5. Sceďte.
  6. Prepláchnite studenou vodou a vráťte do misy.
  7. Na dresing v mise premiešajte limetkovú šťavu, omáčku hoisin, strúhaný zázvor, nasekané lístky mäty, opečený sezamový olej a sójovú omáčku.
  8. K rezancom a edamame pridajte mrkvu, reďkovky a jarnú cibuľku.
  9. Vmiešajte dresing.
  10. Pridajte krevety a zľahka premiešajte.
  11. Zakryte a nechajte vychladnúť aspoň 30 minút.
  12. Lyžicou naložte asi ¼ šálky zmesi do každého listu kelu a zrolujte.
Listy kelu, na ktorých je servírovaná zmes z kreviet a rezancov.
www.bhg.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.