Kapustový šalát s cmarom

Kapustový šalát s cmarom

Viete, ako dodať šalátu jemnú chuť? Stavte na cmar! V kombinácii s dijonskou horčicou je toto naozaj zaujímavá a chutná varianta. Nebojte sa ani farieb a použite bielu i červenú kapustu aj žltú a červenú cibuľu.

Ingrediencie:

  • 500 g strúhanej kapusty (červenej a bielej)
  • ½ žltej cibule
  • ½ červenej cibule
  • 2 mrkvy
  • 180 ml cmar
  • 5 lyžíc majonézy
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžica jablčného octu (alebo bežného vínneho)
  • 2 lyžice cukru kryštál
  • soľ

Postup:

  • Vo väčšej mise zmiešajte nastrúhanú kapustu, mrkvu a na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Posoľte.
  • Vedľa zmiešajte cmar, majonézu, horčicu, ocot a cukor.
  • Zmiešajte dresing so zeleninou a môžete podávať.
kapustový šalát s cmarom
seriouseats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.