Viete, ako dodať šalátu jemnú chuť? Stavte na cmar! V kombinácii s dijonskou horčicou je toto naozaj zaujímavá a chutná varianta. Nebojte sa ani farieb a použite bielu i červenú kapustu aj žltú a červenú cibuľu.
Ingrediencie:
- 500 g strúhanej kapusty (červenej a bielej)
- ½ žltej cibule
- ½ červenej cibule
- 2 mrkvy
- 180 ml cmar
- 5 lyžíc majonézy
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžica jablčného octu (alebo bežného vínneho)
- 2 lyžice cukru kryštál
- soľ
Postup:
- Vo väčšej mise zmiešajte nastrúhanú kapustu, mrkvu a na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Posoľte.
- Vedľa zmiešajte cmar, majonézu, horčicu, ocot a cukor.
- Zmiešajte dresing so zeleninou a môžete podávať.