Viete, čo je na kapustovom šaláte s kôprom zásadné? Musí zostať chrumkavý, inak to jednoducho nie je ono, aj keby jeho chuť bola sebalahodnejšia.
To je dôvod, prečo by v žiadnej kuchyni nemala chýbať šalátová misa na odstreďovanie. Mrknite aj na omáčky s kôprom , kde sa môžete inšpirovať na prípravu hlavného chodu s touto aromatickou bylinkou.
Ingrediencie:
- 500 g kapusta Savoy
- 1 stredne veľká cibuľa
- 250 g feniklu (ošúpaného a nakrájaného)
- 1 šalátová uhorka
- Soľ podľa chuti (asi 2 lyžičky)
- 1 hrnček crème fraîche
- 2 polievkové lyžice octu z bieleho vína
- 1/2 hrnčeka nakrájaného čerstvého kôpru
- 3 lyžice maku
Postup:
- Kapustu, fenikel aj cibuľu jednotlivo veľmi tenko nakrájame.
- Vložíme kapustu, cibuľu aj fenikel do trojice samostatných misiek a zalejeme ľadovou vodou.
- Necháme odstáť asi 30 minút a potom vložíme zeleninu do šalátového odstreďovača.
- Dôkladne osušíme a odložíme nabok.
- V miske zmiešame šalátovú uhorku, soľ a tiež pridáme studenú vodu.
- Po 30 minútach scedíme a vytlačíme prebytočnú tekutinu.
- Vo väčšej mise našľaháme crème fraîche s octom, kým nebude mať hutnú konzistenciu.
- Potom pridáme kôpor, mak, kapustu, cibuľu, fenikel aj uhorku.
- Ochutnáme a pre prípad potreby ešte osolíme.
- Kto chce, môže pridať aj štipku mletého čierneho korenia či sušené čili.
Milujete vajíčka? Pozrite sa na hodnotenie varičov vajec . Sú skutočnými pomocníkmi?