Kapustový šalát s kôprom

Kapustový šalát s kôprom

Viete, čo je na kapustovom šaláte s kôprom zásadné? Musí zostať chrumkavý, inak to jednoducho nie je ono, aj keby jeho chuť bola sebalahodnejšia.

To je dôvod, prečo by v žiadnej kuchyni nemala chýbať šalátová misa na odstreďovanie. Mrknite aj na omáčky s kôprom , kde sa môžete inšpirovať na prípravu hlavného chodu s touto aromatickou bylinkou.

Ingrediencie:

  • 500 g kapusta Savoy
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 250 g feniklu (ošúpaného a nakrájaného)
  • 1 šalátová uhorka
  • Soľ podľa chuti (asi 2 lyžičky)
  • 1 hrnček crème fraîche
  • 2 polievkové lyžice octu z bieleho vína
  • 1/2 hrnčeka nakrájaného čerstvého kôpru
  • 3 lyžice maku

Postup:

  • Kapustu, fenikel aj cibuľu jednotlivo veľmi tenko nakrájame.
  • Vložíme kapustu, cibuľu aj fenikel do trojice samostatných misiek a zalejeme ľadovou vodou.
  • Necháme odstáť asi 30 minút a potom vložíme zeleninu do šalátového odstreďovača.
  • Dôkladne osušíme a odložíme nabok.
  • V miske zmiešame šalátovú uhorku, soľ a tiež pridáme studenú vodu.
  • Po 30 minútach scedíme a vytlačíme prebytočnú tekutinu.
  • Vo väčšej mise našľaháme crème fraîche s octom, kým nebude mať hutnú konzistenciu.
  • Potom pridáme kôpor, mak, kapustu, cibuľu, fenikel aj uhorku.
  • Ochutnáme a pre prípad potreby ešte osolíme.
  • Kto chce, môže pridať aj štipku mletého čierneho korenia či sušené čili.
Šalát s kapustou, uhorkami a feniklom s kôprom.
Zdroj: https://www.foodandwine.com

Milujete vajíčka? Pozrite sa na hodnotenie varičov vajec . Sú skutočnými pomocníkmi?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.