Karamelizované bravčové mäso s ryžou

Karamelizované bravčové mäso s ryžou

Super rýchle, jednoduché, lahodné a úplne originálne. Skúste mleté mäso podľa vietnamského receptu.

Ingrediencie

  • 1 a ½ lyžice oleja
  • ½ cibule
  • 2 lyžičky najemno nasekaného zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 malá čili paprička
  • 500 g mletého bravčového
  • 5 lyžíc hnedého cukru
  • 2 lyžice rybej omáčky
  • 200 g ryže

Postup

  • Ryžu dajte variť podľa návodu na obale.
  • Vo väčšej panvici rozplatí olej, pridajte najemno nasekanú cibuľu, cesnak, chilli papričku a zázvor a orestujte.
  • Pridajte mäso, premiešajte a opekajte kým úplne nezhnedne.
  • Zasypte cukrom a prelejte rybou omáčkou, premiešajte a potom nechajte samovoľne opekať 2 mniuty, aby mäso skaramelizovalo.
  • Premiešajte a nechajte ešte raz asi pol minúty skaramelizovať.
  • Podávajte s porciou ryže as čerstvou zeleninou.
Jedálenská miska naplnená ryžou, opečeným bravčovým mletým mäsom a čerstvou zeleninou
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.