Karamelová poleva

Karamelová poleva

Je len málo vecí lepších ako domáca poleva z karamelu.

Čo budeme potrebovať

  • 40 g hnedého cukru
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 300 g bieleho cukru
  • 120 ml mlieka
  • 90 g masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  • Nasypte 40 g hnedého cukru do hrnca a zahrievajte na strednú teplotu za stáleho miešania 3 minúty, alebo pokiaľ sa cukor nerozpustí a sirup nebude svetlo zlatohnedý.
  • Odstráňte z tepla.
  • Zmiešajte dohromady 1 polievkovú lyžicu múky a 300 g cukru vo veľkom hrnci.
  • Pridáme mlieko a za stáleho miešania privedieme na stredne vysokú teplotu do varu.
  • Do skaramelizovaného cukru postupne za stáleho miešania nalievame asi jednu štvrtinu horúcej mliečnej zmesi.
  • Postupne vmiešajte zostávajúcu horúcu mliečnu zmes, pokiaľ nebude hladká. (Zmes sa bude hrudkovať, ale pokračujte v miešaní, kým nebude hladká.)
  • Prikryte a varte na miernej teplote 2 minúty.
  • Zvýšte teplotu, odkryte a varte bez miešania, asi 10 minút.
  • Pridajte maslo, miešajte, kým sa nezmieša.
  • Odstráňte z platne a nechajte odstáť bez miešania asi 1 hodinu.
  • Nalejte do misky výkonného elektrického stojanového mixéra.
  • Pridajte vanilku a šľahajte pri strednej rýchlosti, kým nezískate požadovanú konzistenciu, asi 20 minút.

Ku každému zákusku, či už s polevou alebo bez je nutné ho servírovať s výbornou kávou. Tú získate s jedným ztýchto automatických kávovarov ! Prečítajte si našu recenziu.

Sladký karamelový dip na vrchu lahodnej torty.
Zdroj: cakebycourtney.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.