Ak patríte medzi milovníkov karamelu, zrejme si nenecháte cez Vianoce odpustiť ani karamelové pečivo.
Viete, ako upiecť vianočné pečivo s karamelom, aby nebolo tvrdé ako kameň?
Stačí sa držať nasledujúcich receptov a vykúzlite vianočné pečivo s karamelovým krémom, napríklad ním môžete naplniť linecké.
Upečte si prvé linecké kolieska podľa týchto receptov , a potom do nich dajte karamelový krém.
Chcete pri pečení používať aj karamelové salko, pretože vám chutí?
Žiadny problém.
Naše recepty
Zaujíma vás, ako sme otestovali plne automatické kávovary ? Pozrite sa, poradíme vám s prípadným výberom.
Ako správne pripraviť karamel?
Prvé pokusy sa vám nepodarili? Zakaždým vám karamel tak stvrdol, že bol ako kameň?
Ak nechcete vyhadzovať ďalší karamel do koša, tak si dôkladne prečítajte nasledujúci návod.
Karamel predstavuje nenahraditeľnú zložku celého radu cukrárskych výrobkov.
Vzniká postupným zahrievaním na zhruba 170 °C.
Pri príprave karamelu buďte obozretní, pretože má tendenciu striekať. Ideálne je obliecť si tričko s dlhým rukávom.
Na prípravu karamelu vám postačí 500 gramov kryštálového cukru a 120 gramov masla . Cukor s maslom dajte do hrnca so silnejším dnom, ale zmes neustále miešajte, aby sa nepripálila. Akonáhle sa začnú objavovať hrudky, dajte plameň na menšie a neustále karamel miešajte, kým sa hrudky nerozpustia.
Po dosiahnutí vhodnej konzistencie zastavte tepelný proces a dajte karamel vychladnúť. Tepelný proces sa dá zastaviť aj tak, že do zmesi ihneď po uvarení pridáte maslo, a tým dosiahnete jemný karamel.
Pripravte si teda vianočné domáce pečivo. Karamelové trubičky, rožky, ale aj jamkové koláčiky zachutnajú všetkým členom domácnosti.