Karamelové pečivo s náplňou

Karamelové pečivo s náplňou

Chutí vám krehké pečivo? Chcete, aby sa vám rozpustilo na jazyku ?

Pripravte si lahodné vianočné pečivo karamelové s náplňou.

INGREDIENCIA NA CUKROVIE

  • 1 a 1/2 hrnčeka nesoleného masla izbovej teploty
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 a 1/2 hrnčeka hladkej múky

INGREDIENCIA NA KARAMELOVÚ NÁPLŇ

  • 1 plechovka karamelového salka
  • 150 g masla izbovej teploty
  • voda

POSTUP

  1. Predhrejte si rúru na 180 °C. Vyložte si plech papierom na pečenie.
  2. V miske zmiešajte maslo, cukor, vanilkový extrakt a soľ. Ingrediencie rozmixujte za pomoci elektrického mixéra, kým nebude zmes nadýchaná a ľahká.
  3. Znížte výkon mixéra na minimum a pridávajte postupne múku. Akonáhle sa suroviny spoja, mixér vypnite, aby sa cesto „nepremiešalo“.
  4. Rozvaľkajte si cesto na pláty hrubé zhruba 3 milimetre. Vyrežte z neho kolieska.
  5. Kolieska dajte na plech a dajte ich piecť na zhruba 10 až 12 minút do rúry.
  6. Potom si pripravte karamelový krém na vianočné pečivo.
  7. Plechovku salka dajte do hrnca s vriacou vodou a nechajte ju variť zhruba 1,5 až 2 hodiny.
  8. Potom nechajte plechovku vychladnúť.
  9. Postrážte si, aby bolo skaramelizované mlieko ešte vlažné a vmiešajte doň maslo izbovej teploty. Karamel dokonale premiešajte a potom ho použite ako náplň medzi upečené kolieska.
  10. Cukrovie z karamelového salka si môžete upiecť pokojne aj počas roka. Je to jednoduché a rýchle.
vianočné pečivo zlepované karamelom
Zdroj: aspicyperspective.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.