Karamelové rezy s medom a vlašskými orechmi

Karamelové rezy s medom a vlašskými orechmi

Tento múčnik je úžasnou kombináciou textúr. Drobivý krehký základ doplnený chrumkavými orechmi v lepkavom medovom karameli s nádychom pomarančov vás dostane! Tak si ho poďme spoločne pripraviť.

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • 150 g masla

Na polevu:

  • 100 g masla
  • 90 g trstinového cukru
  • 170 g medu
  • 180 g vlašských orechov, nahrubo nasekaných
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžička vanilky
  • kôra z jedného pomaranča

Postup

  • Predhrejte si rúru na 180 °C a 20 cm štvorcovú formu na pečenie s odnímateľným dnom vyložte papierom na pečenie.
  • Pripravte si cesto.
  • V mise ušľahajte maslo s cukrom do svetlej a nadýchanej hmoty, potom pridajte múku a miešajte, kým nevznikne drobivé cesto.
  • Túto zmes rovnomerne rozprestrite do formy na pečenie.
  • Celé cesto prepichajte vidličkou a pečte 15 minút do svetlo zlatistej farby.
  • Teraz si pripravte polevu.
  • Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo, cukor a med na strednom plameni a miešajte, kým sa zmes nerozpustí a nespojí.
  • Trochu znížte plameň a za občasného miešania varte 5 minút.
  • Zmes bude trochu peniť.
  • Buďte opatrní, pretože karamel je veľmi horúci.
  • Po 5 minútach stiahnite z ohňa a pridajte nasekané vlašské orechy, dvojitú smotanu, vanilku a pomarančovú kôru a premiešajte.
  • Zmes nalejte na vrch upečeného krehkého cesta, rovnomerne rozotrite a potom pečte 20 minút.
  • Po vybratí z rúry bude poleva tekutá; chladnutím zhustne.
  • Akonáhle rezy vychladnú a začnú tuhnúť, vyberte ich z formy na pečenie a veľkým nožom natretým maslom krájajte na štvorce.
  • Užite si to!
Rezy s medom orechy v lepkavom medovom karameli s nádychom pomarančov položené na sebe.
www.girleatsworld.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.