Karbonátky s shiitake a kukuricou

Karbonátky s shiitake a kukuricou

Hubové fašírky s kukuricou sú skvelým tipom na rýchly obed či večeru. Sladké kukuričné ​​zrná sú v týchto lahodných fašírkach zastúpené v dvoch rôznych formách. Polovica kukurice je roztlačená do cesta, druhá polovica je orestovaná s shiitake a cibuľou, aby boli placky krásne chrumkavé.

Ingrediencie

  • 3 klasy kukurice
  • 1 veľké vajcia
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1/2 šálky rastlinného oleja plus 1 lyžica
  • 3 veľké huby shiitake bez stoniek, klobúčiky nakrájajte na kocky
  • 1/4 šálky nakrájanej sladkej cibule
  • 3/4 šálky hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky korenia

Postup

  1. Odstráňte kukuričné ​​zrná z klasov a polovicu z nich dajte do mixéra.
  2. Tupou stranou noža zoškrabnite dužinu z klasov a pridajte do mixéra.
  3. Pridajte vajcia a mlieko a rozmixujte do hladka.
  4. Vo veľkej nepriľnavej panvici zahrejte 1 lyžicu oleja.
  5. Pridajte shiitake a cibuľu a za občasného miešania restujte na vysokom plameni, kým ľahko nezhnednú, asi 5 minút.
  6. Pridajte zvyšnú kukuricu a za stáleho miešania restujte 1 minútu.
  7. Zmes zoškrabnite na tanier a nechajte vychladnúť.
  8. V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a korenie.
  9. Premiešajte s kukuričným pyré a pridajte kukuričné ​​zrná, shiitake a cibuľu.
  10. Do panvice pridajte zvyšnú 1/2 šálky oleja.
  11. Keď je olej rozpálený, pridajte časť cesta a smažte placky dozlatista.
  12. Hotové placky položte na papierové obrúsky a podávajte teplé.
Hubové placky s kukuricou a shiitake na tanieri so šalátom.
www.foodandwine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.