Hubové fašírky s kukuricou sú skvelým tipom na rýchly obed či večeru. Sladké kukuričné zrná sú v týchto lahodných fašírkach zastúpené v dvoch rôznych formách. Polovica kukurice je roztlačená do cesta, druhá polovica je orestovaná s shiitake a cibuľou, aby boli placky krásne chrumkavé.
Ingrediencie
- 3 klasy kukurice
- 1 veľké vajcia
- 1/4 šálky mlieka
- 1/2 šálky rastlinného oleja plus 1 lyžica
- 3 veľké huby shiitake bez stoniek, klobúčiky nakrájajte na kocky
- 1/4 šálky nakrájanej sladkej cibule
- 3/4 šálky hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky korenia
Postup
- Odstráňte kukuričné zrná z klasov a polovicu z nich dajte do mixéra.
- Tupou stranou noža zoškrabnite dužinu z klasov a pridajte do mixéra.
- Pridajte vajcia a mlieko a rozmixujte do hladka.
- Vo veľkej nepriľnavej panvici zahrejte 1 lyžicu oleja.
- Pridajte shiitake a cibuľu a za občasného miešania restujte na vysokom plameni, kým ľahko nezhnednú, asi 5 minút.
- Pridajte zvyšnú kukuricu a za stáleho miešania restujte 1 minútu.
- Zmes zoškrabnite na tanier a nechajte vychladnúť.
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a korenie.
- Premiešajte s kukuričným pyré a pridajte kukuričné zrná, shiitake a cibuľu.
- Do panvice pridajte zvyšnú 1/2 šálky oleja.
- Keď je olej rozpálený, pridajte časť cesta a smažte placky dozlatista.
- Hotové placky položte na papierové obrúsky a podávajte teplé.