Čerstvé papričky jalapenos urobia z obyčajných cuketových karbonátok úplnú lahôdku, ktorú vaši hostia určite ocenia!
Ingrediencie
- 2–3 stredné cukety
- 1 lyžička soli
- 2 lyžice nasekanej pažítky
- 1 celé jalapeno
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžička oregano
- 1 lyžička tymiánu
- 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 veľké vajcia
- olivový olej, na vyprážanie
- kyslá smotana
Postup
- Nastrúhajte cuketu nahrubo.
- Pridajte 1 lyžičku soli a nechajte 10 minút odležať.
- Najemno nasekajte pažítku, jalapeno a cesnak.
- V samostatnej miske zmiešajte všetky suché ingrediencie.
- Keď je cuketa odležaná, vytlačte z nej prebytočnú tekutinu, ideálne cez mušelínovú látku na cedenie.
- Vráťte scedenú cuketu do strednej misy.
- Vajcia a nasekanú papričku, pažítku a cesnak vmiešajte do cukety, potom pridajte suché ingrediencie a miešajte, kým sa úplne nezapracujú.
- Zmes by mala byť súdržná, nemala by byť suchá, ale ani veľmi tekutá.
- Pokiaľ potrebujete viac tekutiny, pridajte mlieko po jednej lyžičke.
- Zahrejte niekoľko lyžíc olivového oleja vo veľkej panvici.
- Keď je panvica rozohriata, vhadzujte do nej veľké lyžice cuketovej zmesi.
- Jemne vyrovnajte karbonátky zadnou stranou lyžice.
- Opekajte z každej strany asi 3 minúty: mali by byť z každej strany krásne dozlatista.
- Pokiaľ sa to smaží príliš rýchlo, stlmte plameň.
- Udržujte fašírky v teple tak, že ich prenesiete na plech do rúry, zahriatej na 90 stupňov Celzia.
- Ak chcete, podávajte s kyslou smotanou.