Karbonátky z cukiet s jalapenos

Karbonátky z cukiet s jalapenos

Čerstvé papričky jalapenos urobia z obyčajných cuketových karbonátok úplnú lahôdku, ktorú vaši hostia určite ocenia!

Ingrediencie

  • 2–3 stredné cukety
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice nasekanej pažítky
  • 1 celé jalapeno
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička oregano
  • 1 lyžička tymiánu
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 veľké vajcia
  • olivový olej, na vyprážanie
  • kyslá smotana

Postup

  1. Nastrúhajte cuketu nahrubo.
  2. Pridajte 1 lyžičku soli a nechajte 10 minút odležať.
  3. Najemno nasekajte pažítku, jalapeno a cesnak.
  4. V samostatnej miske zmiešajte všetky suché ingrediencie.
  5. Keď je cuketa odležaná, vytlačte z nej prebytočnú tekutinu, ideálne cez mušelínovú látku na cedenie.
  6. Vráťte scedenú cuketu do strednej misy.
  7. Vajcia a nasekanú papričku, pažítku a cesnak vmiešajte do cukety, potom pridajte suché ingrediencie a miešajte, kým sa úplne nezapracujú.
  8. Zmes by mala byť súdržná, nemala by byť suchá, ale ani veľmi tekutá.
  9. Pokiaľ potrebujete viac tekutiny, pridajte mlieko po jednej lyžičke.
  10. Zahrejte niekoľko lyžíc olivového oleja vo veľkej panvici.
  11. Keď je panvica rozohriata, vhadzujte do nej veľké lyžice cuketovej zmesi.
  12. Jemne vyrovnajte karbonátky zadnou stranou lyžice.
  13. Opekajte z každej strany asi 3 minúty: mali by byť z každej strany krásne dozlatista.
  14. Pokiaľ sa to smaží príliš rýchlo, stlmte plameň.
  15. Udržujte fašírky v teple tak, že ich prenesiete na plech do rúry, zahriatej na 90 stupňov Celzia.
  16. Ak chcete, podávajte s kyslou smotanou.
Cuketové fašírky s jalapenosom naukladané na sebe.
www.thekitchenpaper.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.