Už ste vyskúšali huby enoki? Ich textúra je trochu žuvacia a úplne ideálna pre chrumkavé pokrmy. Pripravte si z nich delikátne fašírky!
Ingrediencie
- 200 g enoki húb, umytých, s odstránenou spodnou časťou
- 1 stredná mrkva, jemne nasekaná
- 1/2 žltej cibule, nakrájaná na plátky
- 1 jarná cibuľka
- 1 lyžica sezamového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 3 lyžice tapiokového škrobu
- 2 lyžice bezlepkovej múky
- 1/4 šálky studenej vody
- 1/2 lyžice sušeného cesnaku
Na omáčku
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica octu
- 1/2 lyžice gochugaro (kórejské chilli vločky)
Postup
- Nakrájajte huby, vložte ich do veľkej misy a pridajte zvyšnú zeleninu, sezamový olej, soľ a korenie.
- Zmiešajte všetko dohromady.
- V malej miske rozšľahajte tapiokový škrob, múku, vodu a sušený cesnak a pridajte k hubovej zmesi.
- Dobre premiešajte.
- Rozpáľte olej na panvici a rukami tvorte malé placky, ktoré okamžite dávajte na panvicu.
- Vymažte z oboch strán niekoľko minút, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé.
- Podávajte horúce a chrumkavé s omáčkou, ktorú vytvoríte zmiešaním všetkých ingrediencií na omáčku.