Karbonátky z húb enoki

Karbonátky z húb enoki

Už ste vyskúšali huby enoki? Ich textúra je trochu žuvacia a úplne ideálna pre chrumkavé pokrmy. Pripravte si z nich delikátne fašírky!

Ingrediencie

  • 200 g enoki húb, umytých, s odstránenou spodnou časťou
  • 1 stredná mrkva, jemne nasekaná
  • 1/2 žltej cibule, nakrájaná na plátky
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 3 lyžice tapiokového škrobu
  • 2 lyžice bezlepkovej múky
  • 1/4 šálky studenej vody
  • 1/2 lyžice sušeného cesnaku

Na omáčku

  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica octu
  • 1/2 lyžice gochugaro (kórejské chilli vločky)

Postup

  1. Nakrájajte huby, vložte ich do veľkej misy a pridajte zvyšnú zeleninu, sezamový olej, soľ a korenie.
  2. Zmiešajte všetko dohromady.
  3. V malej miske rozšľahajte tapiokový škrob, múku, vodu a sušený cesnak a pridajte k hubovej zmesi.
  4. Dobre premiešajte.
  5. Rozpáľte olej na panvici a rukami tvorte malé placky, ktoré okamžite dávajte na panvicu.
  6. Vymažte z oboch strán niekoľko minút, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé. ⁣
  7. Podávajte horúce a chrumkavé s omáčkou, ktorú vytvoríte zmiešaním všetkých ingrediencií na omáčku.
Enoki placky na tanieri s kórejskou omáčkou.
www.goodoldvegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.