Karbonátky z kelu z mletého hovädzieho mäsa

Karbonátky z kelu z mletého hovädzieho mäsa

Tieto placky zo kelu a mletého mäsa vás svojou chuťou rozhodne nesklamú. Akonáhle sa do nich zahryznete spoznáte, aké mäkké a vláčne môžu byť. Skúste aj plnené kelové listy mletým mäsom alebo bulgurom, pozrite sa na náš web, aké ďalšie varianty si môžete vychutnať.

Čo budeme potrebovať

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • 60 ml hustej smotany
  • 30 g feta
  • 210 g nakrájaného kelu
  • 85 g masla
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 lyžičky olivového oleja
  • 15 g petržlenu
  • 2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky korenia

Postup

  • Vo veľkej mise zmiešajte hovädzie mäso, vajcia a syr feta.
  • Pridajte do zmesi polovicu soli, polovicu čierneho korenia a polovicu petržlenovej vňate.
  • Kel nakrájajte.
  • Rozohrejte 2/3 masla na nepriľnavej panvici.
  • Kapustu varíme na masle 15 minút za častého miešania.
  • Potom ho odstavíme a necháme vychladnúť. Nakoniec ho pridáme do mäsovej zmesi.
  • Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte rukami a vytvorte niekoľko placiek.
  • Na nepriľnavej panvici rozohrejte zvyšné maslo a olivový olej.
  • Burgery varte pri strednej teplote 6 minút, potom ich otočte a opekajte ďalších 6 minút z druhej strany.
  • Zmiešajte hustú smotanu s paradajkovým pretlakom, zvyšnou petržlenovou vňaťou, čiernym korením a soľou.
  • Na posledné 2–3 minúty varenia pridajte smotanu do panvice s kelovými fašírkami.
Mleté mäso zmiešané so kelom a mrkvou, pred samotným vyprážaním.
Zdroj: sweetandsavory.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.