Tieto placky zo kelu a mletého mäsa vás svojou chuťou rozhodne nesklamú. Akonáhle sa do nich zahryznete spoznáte, aké mäkké a vláčne môžu byť. Skúste aj plnené kelové listy mletým mäsom alebo bulgurom, pozrite sa na náš web, aké ďalšie varianty si môžete vychutnať.
Čo budeme potrebovať
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 vajce
- 60 ml hustej smotany
- 30 g feta
- 210 g nakrájaného kelu
- 85 g masla
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 2 lyžičky olivového oleja
- 15 g petržlenu
- 2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky korenia
Postup
- Vo veľkej mise zmiešajte hovädzie mäso, vajcia a syr feta.
- Pridajte do zmesi polovicu soli, polovicu čierneho korenia a polovicu petržlenovej vňate.
- Kel nakrájajte.
- Rozohrejte 2/3 masla na nepriľnavej panvici.
- Kapustu varíme na masle 15 minút za častého miešania.
- Potom ho odstavíme a necháme vychladnúť. Nakoniec ho pridáme do mäsovej zmesi.
- Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte rukami a vytvorte niekoľko placiek.
- Na nepriľnavej panvici rozohrejte zvyšné maslo a olivový olej.
- Burgery varte pri strednej teplote 6 minút, potom ich otočte a opekajte ďalších 6 minút z druhej strany.
- Zmiešajte hustú smotanu s paradajkovým pretlakom, zvyšnou petržlenovou vňaťou, čiernym korením a soľou.
- Na posledné 2–3 minúty varenia pridajte smotanu do panvice s kelovými fašírkami.