Luxusné placky z kyslej kapusty sú jednoduché a rýchle. Skvele vás zasýtia a po náročnom dni prídu vhod. Užite si ich!
Ingrediencie
- 300 g kyslej kapusty, dobre odkvapkanej
- 190 ml mlieka
- 1 veľké vajcia, ľahko rozšľahané
- 1 lyžička rasce
- 1 lyžička sušenej saturejky (voliteľne)
- 130 g hladkej múky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- rastlinný olej alebo prepustené maslo
Postup
- Kyslú kapustu nakrájajte nadrobno.
- V strednej miske zmiešajte mlieko, vajcia, rascu a saturejku, ak používate.
- Vmiešajte múku.
- Dochuťte soľou a korením.
- Pridajte kyslú kapustu a premiešajte.
- Rozpáľte tenkú vrstvu oleja vo veľkej panvici na strednom plameni, kým malé množstvo cesta pridaného k tuku nezasyčí a neprská.
- Postupne dávajte do panvice dve lyžice zmesi na jednu placku (mali by sa vám do panvice vojsť asi štyri naraz).
- Vidličkou rozprestrite na osemcentimetrové kolieska.
- Vymažte, kým spodné strany nezhnednú, asi päť minút.
- Obráťte placky a smažte dozlatista, ešte asi päť minút.
- Preložte na papierovú utierku, aby odkvapkal prebytočný tuk a dochuťte soľou.
- Opakujte so zvyšným cestom a podľa potreby pridajte do panvice ďalší olej.
- Podávajte horúce.
Máme pre vás tiež 10 luxusných receptov na fašírky z cukety , ktoré musíte vyskúšať. Nové a nevšedné kombinácie!