Karbonátky z morčacieho mäsa s fetou a špenátom

Karbonátky z morčacieho mäsa s fetou a špenátom

Vynikajúce morčacie fašírky so špenátom, slaným syrom feta, trochou cesnaku, oregána a štipkou chilli vločiek sú dokonale vláčne a zamiluje si ich celá vaša rodina!

Čo budete potrebovať

  • 500 g mletého chudého morčacieho mäsa
  • 110 g čerstvého špenátu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 60 g rozdrobeného syra feta
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1/2 lyžičky sušeného oregana
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky vločiek červeného chilli

Postup

  • Umiestnite panvicu so silným dnom na stredne vysoký plameň.
  • Do panvice pridajte olivový olej a špenát.
  • Špenát varte do zvädnutia a podľa potreby miešajte.
  • Akonáhle je špenát uvarený, stiahnite ho z platne a nechajte vychladnúť.
  • Špenát nakrájajte nahrubo a dajte bokom.
  • Predhrejte si gril.
  • Do stredne veľkej misy dajte morčacie mäso, vychladený špenát, feta syr, oregano, cesnak, čili vločky, soľ a korenie.
  • Navlhčite si ruky pod trochou studenej vody a potom pomocou rúk premiešajte ingrediencie dohromady.
  • Zmes rozdeľte na štyri rovnaké časti a vytvorte z nich placky.
  • Akonáhle je váš gril rozpálený, položte placky na gril.
  • Grilujte ich päť minút, než ich otočíte.
  • Placky by mali dosiahnuť vnútornú teplotu 74 stupňov Celzia
  • Dobrú chuť!
Mäsové fašírky so špenátom, slaným syrom feta, trochou cesnaku, oregána a štipkou chilli vločiek naukladané na sebe.
www.girlontherange.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.