Karbonátky z ovsených vločiek v rúre pečené

Karbonátky z ovsených vločiek v rúre pečené

Vločkové fašírky so šošovkou patria medzi obľúbené pokrmy. Ak ste ich ešte nikdy neskúšali, za ochutnanie by rozhodne stáli. Tento variant receptu je obohatený o ovsené vločky a úžasnú omáčku.

Ingrediencie:

  • 2 a ½ hrnčeka vody
  • 1 hrnček hnedej šošovky
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 hrnček nakrájaných šampiňónov
  • 1 hrnček nakrájaného rapíkatého zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ¾ hrnčeka jemných ovsených vločiek
  • ½ hrnčeka polohrubej múky
  • 1 lyžička bazalky
  • 1 lyžička korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sušenej cibule

Na omáčku:

  • ¼ hrnčeka kečupu
  • ¼ hrnčeka trstinového cukru
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice barbecue omáčky

Postup:

  • Šošovku si uvarte v 2 a ½ hrnčeku vody. Za 20-30 minút je hotová.
  • Na olivovom oleji si orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte šampiňóny, nadrobno nasekaný zeler, cesnak a varte, kým šampiňóny nezmäknú a voda z nich sa neodparí (asi 5-10 minút).
  • Rúru si predhrejte na 175 °C.
  • Uvarenú šošovku dajte do mixéra a rozmixujte tak, aby ešte nejaká štruktúra zostala.
  • Zmiešajte zmes cibule a šampiňónov, ovsené vločky, múku, bazalku, korenie, soľ, sušenú cibuľu so šošovkou a vytvorte cesto.
  • Z cesta vytvorte placky a vyskladajte ich na vymastený plech.
  • Karbonátky dajte piecť na 20 minút do rúry.
  • V hrnci si zmiešajte kečup, cukor, horčicu, barbecue omáčku a priveďte do varu.
  • Varte asi 5 minút.
  • Po 20 minútach fašírky potrite ¼ hrnčekom omáčky.
  • Pečte ešte ďalších 10 minút.
  • Karbonátky z ovsených vločiek podávajte so zvyškom omáčky.
šošovkové karbonátky s ovsenými vločkami
Zdroj: veganricha.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.