Vyskúšajte tento recept na plnohodnotné jedlo, ktoré je zdravé a chutné a samozrejme ľahké. S najvyššou pravdepodobnosťou si na mäso ani nespomeniete!
INGREDIENCIA
- 200 g uvarených pohánkových krúp
- 4 vajcia
- 1 malá cuketa
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 1 strúčik cesnaku, nasekaný
- 4-5 šampiňónov, nakrájaných nadrobno
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 2 lyžice strúhanky
- 4 lyžice strúhaného parmezánu
- 2 lyžice hladkej múky
- olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžička celej rasce a/alebo 2 lyžice sezamových semienok
POSTUP
- Rozpálime si panvicu, pridáme olivový olej a restujeme cibuľu a cesnak, kým nezosklovatia.
- Potom pridáme šampiňóny a niekoľko minút ich restujeme.
- Cuketu nastrúhame na veľmi jemno a rukami ju vytlačíme, aby sme odstránili čo najviac tekutiny.
- Pohánkové krúpy dáme do misy, pridáme šampiňóny, cuketu, petržlenovú vňať, parmezán, strúhanku a hladkú múku.
- Podľa chuti osolíme a pridáme rascu alebo sezamové semienka.
- Vajcia rozšľaháme vidličkou a pridáme do krupice.
- Všetko dobre premiešame.
- Rozpálime panvicu, pridáme olej a dáme na ňu cesto tak, aby sme vytvorili placku.
- Vyprážame niekoľko minút z každej strany.
- Podávame s kyslou smotanou a krátko orestovaným ružičkovým kelom a/alebo mrkvou.
Vyskúšajte aj naše ďalšie skvelé recepty na pohánkové polievky ktoré vám určite zachutia! Príprava je jednoduchá, rýchla a výsledok stojí za to.