Karfiol na mozoček s vajcami

Karfiol na mozoček s vajcami

Klasický recept na karfiolový mozoček s vajcami. Je to naozaj rýchlovka, ktorá zasýti.

Ingrediencie

  • 1ks karfiolu
  • 4ks vajec
  • 3ks cibuľa
  • Soľ, korenie, rasca (podľa chuti)
  • Olej na vyprážanie

Postup

  • Očistený a na ružičky rozobraný karfiol dajte variť do osolenej vody. Varte maximálne 10 minút.
  • Potom zlejte vodu a karfiol nechajte vychladnúť.
  • Cibuľu si nakrájajte nadrobno.
  • Vychladnutý karfiol roztlačte alebo nasekajte na drobné kúsky.
  • Na panvici orestujte cibuľu, potom prisypte roztlačený karfiol.
  • Nakoniec rozklepnite vajíčka, osoľte, okoreňte a nechajte spojiť za občasného miešania.
  • Karfiolový mozoček podávajte so zemiakmi, posypaný pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.
Roztlačený a osmažený karfiol s vajíčkom a petržlenovou vňaťou.
Zdroj: allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.