Klasický recept na karfiolový mozoček s vajcami. Je to naozaj rýchlovka, ktorá zasýti.
Ingrediencie
- 1ks karfiolu
- 4ks vajec
- 3ks cibuľa
- Soľ, korenie, rasca (podľa chuti)
- Olej na vyprážanie
Postup
- Očistený a na ružičky rozobraný karfiol dajte variť do osolenej vody. Varte maximálne 10 minút.
- Potom zlejte vodu a karfiol nechajte vychladnúť.
- Cibuľu si nakrájajte nadrobno.
- Vychladnutý karfiol roztlačte alebo nasekajte na drobné kúsky.
- Na panvici orestujte cibuľu, potom prisypte roztlačený karfiol.
- Nakoniec rozklepnite vajíčka, osoľte, okoreňte a nechajte spojiť za občasného miešania.
- Karfiolový mozoček podávajte so zemiakmi, posypaný pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.