Karfiol na mozoček so slaninou

Karfiol na mozoček so slaninou

Pripravte si karfiolový mozoček s lahodnou slaninkou. Nič tým nepokazíte, ba naopak, posuniete tento pokrm o level vyššie.

Ingrediencie

  • 800g karfiolu
  • 200g slaniny
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 50g masla
  • 4-5ks vajec
  • 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate alebo ligurčeka
  • Rasca, soľ, korenie (podľa chuti)

Postup

  • Do hrnca dajte parák, pridajte vodu a priveďte do varu.
  • Karfiol rozdeľte na ružičky, očistite, dajte na parák, prikryte pokrievkou a varte asi 5 minút.
  • Potom karfiol nakrájajte na ešte drobnejšie kúsky.
  • Jarnú cibuľku očistite. Bielu časť nakrájajte nadrobno a zelenú na hrubé kúsky.
  • Slaninu nakrájajte na tenké prúžky, dajte do panvice s rozohriatym maslom a smažte do ružova.
  • Pridajte nadrobno pokrájanú cibuľku aj časť zelenej vňate, drvenú rascu a chvíľku restujte.
  • Potom pridajte karfiol, rozklepnuté vajcia, soľ a korenie. Za stáleho miešania uvarte vajcia.
  • Nakoniec pridajte zvyšok nakrájanej cibuľovej vňate, ligurček či petržlenovú vňať a prípadne dochuťte.
  • Premiešajte a podávajte s čerstvým pečivom alebo so zemiakmi.
Karfiol s vajcami, slaninou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Zdroj: paleogrubs.com

Vyskúšajte naše recepty na obaľovaný karfiol ! Ďalšia klasika českej kuchyne, ktorú pripravíte na panvici aj v rúre.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.