Pripravte si karfiolový mozoček s lahodnou slaninkou. Nič tým nepokazíte, ba naopak, posuniete tento pokrm o level vyššie.
Ingrediencie
- 800g karfiolu
- 200g slaniny
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 50g masla
- 4-5ks vajec
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate alebo ligurčeka
- Rasca, soľ, korenie (podľa chuti)
Postup
- Do hrnca dajte parák, pridajte vodu a priveďte do varu.
- Karfiol rozdeľte na ružičky, očistite, dajte na parák, prikryte pokrievkou a varte asi 5 minút.
- Potom karfiol nakrájajte na ešte drobnejšie kúsky.
- Jarnú cibuľku očistite. Bielu časť nakrájajte nadrobno a zelenú na hrubé kúsky.
- Slaninu nakrájajte na tenké prúžky, dajte do panvice s rozohriatym maslom a smažte do ružova.
- Pridajte nadrobno pokrájanú cibuľku aj časť zelenej vňate, drvenú rascu a chvíľku restujte.
- Potom pridajte karfiol, rozklepnuté vajcia, soľ a korenie. Za stáleho miešania uvarte vajcia.
- Nakoniec pridajte zvyšok nakrájanej cibuľovej vňate, ligurček či petržlenovú vňať a prípadne dochuťte.
- Premiešajte a podávajte s čerstvým pečivom alebo so zemiakmi.
Vyskúšajte naše recepty na obaľovaný karfiol ! Ďalšia klasika českej kuchyne, ktorú pripravíte na panvici aj v rúre.