Tento báječný gratinovaný karfiol nielen skvelá chutí, ale je tiež neuveriteľne ľahký a rýchly na prípravu. Ide o perfektnú prílohu k mäsu alebo rybe, ale môžete ho použiť aj ako ľahký hlavný chod.
INGREDIENCIA
- 200 g karfiolu
- 120 g syra
- 2 vajcia
- 200 g kyslej smotany
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- soľ, podľa chuti
- korenie, podľa chuti
POSTUP
- Karfiol umyte a rozdeľte na ružičky.
- Varte v osolenej vode s citrónovou šťavou asi 10 minút.
- Nastrúhajte syr.
- Vajcia zmiešajte s kyslou smotanou.
- Dochuťte soľou a korením.
- Umiestnite karfiol do zapekacej misy.
- Potrite ho smotanovou zmesou.
- Karfiol pečte v rúre 15 minút na 180 stupňov Celzia.
- Posypte syrom a pečte v rúre ďalších 10 minút.
- Podávajte!
A čo tak vyskúšať recepty na šalát z karfiolu na 5 rôznych spôsobov? Sú zdravé a vynikajúce!