Pokiaľ si chcete Kung Pao trochu odlíšiť alebo vylepšiť, urobte si ho na karfiolový spôsob.
Ingrediencie
- 1 hlava karfiolu, nakrájaná na ružičky
- Olivový olej
- Morská soľ
- Čerstvo namleté čierne korenie
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL hoisinové omáčky
- 2 PL sherry
- 1 PL sezamového oleja
- 2 ČL hnedého cukru
- 2 ČL kukuričného škrobu
- 2 strúčiky cesnaku, namleté
- 2 ČL čerstvo strúhaného zázvoru
- ⅓ šálky nasekaných arašidov
- 4 jarné cibule, nakrájané na kolieska
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Nakrájaný karfiol rozložte na plech, pokropte olivovým olejom, posypte ho štipkou soli a čerstvo mletého korenia.
- Pečte karfiol po dobu 15 minút, kým nebude mierne chrumkavý.
- Zatiaľ čo sa praží karfiol, zmiešajte v panvici sójovú omáčku, hoisin, sherry, sezamový olej.
- Pridajte hnedý cukor, kukuričný škrob, cesnak a zázvor.
- Možno budete musieť niekoľkokrát rozšľahať, aby ste sa zbavili všetkých hrudiek kukuričného škrobu.
- Po 15 minútach karfiol vytiahnite z rúry, pridajte chilli a vráťte panvicu do rúry. Pečte ďalších 15 až 20 minút.
- Keď je karfiol opečený vyberte z rúry a pridajte ho do panvice s omáčkou.
- Pridajte jarnú cibuľku, arašidy a podávajte s ryžou.