Karfiolové Kung Pao

Karfiolové Kung Pao

Pokiaľ si chcete Kung Pao trochu odlíšiť alebo vylepšiť, urobte si ho na karfiolový spôsob.

Ingrediencie

  • 1 hlava karfiolu, nakrájaná na ružičky
  • Olivový olej
  • Morská soľ
  • Čerstvo namleté čierne korenie
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 2 PL hoisinové omáčky
  • 2 PL sherry
  • 1 PL sezamového oleja
  • 2 ČL hnedého cukru
  • 2 ČL kukuričného škrobu
  • 2 strúčiky cesnaku, namleté
  • 2 ČL čerstvo strúhaného zázvoru
  • ⅓ šálky nasekaných arašidov
  • 4 jarné cibule, nakrájané na kolieska

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Nakrájaný karfiol rozložte na plech, pokropte olivovým olejom, posypte ho štipkou soli a čerstvo mletého korenia.
  • Pečte karfiol po dobu 15 minút, kým nebude mierne chrumkavý.
  • Zatiaľ čo sa praží karfiol, zmiešajte v panvici sójovú omáčku, hoisin, sherry, sezamový olej.
  • Pridajte hnedý cukor, kukuričný škrob, cesnak a zázvor.
  • Možno budete musieť niekoľkokrát rozšľahať, aby ste sa zbavili všetkých hrudiek kukuričného škrobu.
  • Po 15 minútach karfiol vytiahnite z rúry, pridajte chilli a vráťte panvicu do rúry. Pečte ďalších 15 až 20 minút.
  • Keď je karfiol opečený vyberte z rúry a pridajte ho do panvice s omáčkou.
  • Pridajte jarnú cibuľku, arašidy a podávajte s ryžou.
Karfiolové kung pao
Zdroj: howsweeteats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.