Karfiolový šalát po grécku

Karfiolový šalát po grécku

Táto karfiolová pochúťka plná skvelých gréckych chutí a množstva čerstvej zeleniny je jednoduchá na prípravu, je nízkosacharidová, bezlepková a vegánska, takže si ju môže vychutnať naozaj každý.

Ingrediencie:

Na šalát:

  • 1 stredný karfiol
  • 1 stredne veľká uhorka
  • 230 g cherry paradajok
  • 10 čiernych olív, vykôstkovaných
  • ¼ veľké červené cibule, nakrájané na kocky
  • 110 g rozdrobeného syra feta

Na zálievku:

  • ½ šálky olivového oleja
  • ½ šálky jablčného octu
  • šťava z 1 citróna
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • ½ čajovej lyžičky sušeného oregana
  • ½ čajovej lyžičky sušenej bazalky
  • 3 strúčiky cesnaku, najemno nasekané
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. V malej miske zmiešajte olivový olej, jablkový ocot, dijonskú horčicu, oregano, bazalku, cesnak, soľ a korenie a dobre premiešajte.
  2. Dajte bokom.
  3. Medzitým priveďte do varu slanú vodu vo veľkom hrnci.
  4. Karfiol rozoberte na ružičky a dajte ho do vriacej vody.
  5. Varte asi 7 minút.
  6. Sceďte a opláchnite studenou vodou, aby sa varenie zastavilo.
  7. Dajte odkvapkaný karfiol do veľkej šalátovej misy.
  8. Pridajte nakrájanú uhorku, čierne olivy, paradajky, červenú cibuľu, syr feta, pripravený šalátový dresing a dobre premiešajte.
  9. Zakryte a uchovávajte v chladničke až päť dní.
Šalát z karfiolu, olív, paradajok a uhorky servírovaný v miske.
www.stephaniesain.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.