Táto karfiolová pochúťka plná skvelých gréckych chutí a množstva čerstvej zeleniny je jednoduchá na prípravu, je nízkosacharidová, bezlepková a vegánska, takže si ju môže vychutnať naozaj každý.
Ingrediencie:
Na šalát:
- 1 stredný karfiol
- 1 stredne veľká uhorka
- 230 g cherry paradajok
- 10 čiernych olív, vykôstkovaných
- ¼ veľké červené cibule, nakrájané na kocky
- 110 g rozdrobeného syra feta
Na zálievku:
- ½ šálky olivového oleja
- ½ šálky jablčného octu
- šťava z 1 citróna
- 2 lyžice dijonskej horčice
- ½ čajovej lyžičky sušeného oregana
- ½ čajovej lyžičky sušenej bazalky
- 3 strúčiky cesnaku, najemno nasekané
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- V malej miske zmiešajte olivový olej, jablkový ocot, dijonskú horčicu, oregano, bazalku, cesnak, soľ a korenie a dobre premiešajte.
- Dajte bokom.
- Medzitým priveďte do varu slanú vodu vo veľkom hrnci.
- Karfiol rozoberte na ružičky a dajte ho do vriacej vody.
- Varte asi 7 minút.
- Sceďte a opláchnite studenou vodou, aby sa varenie zastavilo.
- Dajte odkvapkaný karfiol do veľkej šalátovej misy.
- Pridajte nakrájanú uhorku, čierne olivy, paradajky, červenú cibuľu, syr feta, pripravený šalátový dresing a dobre premiešajte.
- Zakryte a uchovávajte v chladničke až päť dní.