Ak ste zástancami ananásu na pizzi, tak aj iste tento pokrm je pre vás tým pravým. Kari omáčka s ananásom sa totiž skvele dopĺňa a vytvorí priam exotické jedlo.
Ingrediencie
- 400-500g kuracích pŕs, nakrájaných na kocky
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 hrnček kuracieho vývaru
- Čerstvý ananás, množstvo podľa chuti
- 1 lyžica olivového oleja
- 1,5 lyžice thajskej červenej kari pasty
- 1 lyžica kari
- 1/2 lyžička mletého zázvoru
- 1/2 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžička trstinového cukru
- 1 plechovka kokosového mlieka
- 1/2 lyžičky limetkovej šťavy
- Soľ, korenie
- Nasekaná bazalka
Postup
- Vo veľkej panvici/hrnci zohrejte olej, pridajte cibuľu a nechajte ju speniť, cca 5 minút.
- Pridajte nakrájanú papriku a restujte 2-3 minúty. Potom pridajte prelisovaný cesnak a restujte za stáleho miešania ešte 1 minútu. Potom dajte bokom.
- Na plytkú panvicu nalejte trochu viac oleja, nechajte zahriať a potom pridajte kuracie kúsky.
- Kurča posypte karí práškom. Vymažte zo všetkých strán cca 1,5 minúty, potom dajte bokom.
- Znížte teplotu na stredne nízku teplotu a nechajte opäť zahriať paprikovú zmes. Pridajte nakrájaný ananás a povarte 1 minútu.
- Na panvicu pridajte karí pastu, premiešajte a potom prilejte kokosové mlieko a kurací vývar. Nechajte dusiť cca 10-15 minút, kým omáčka nezhustne.
- Ochutnajte omáčku, pridajte mletý zázvor, soľ a korenie podľa chuti.
- Do zmesi pridajte trstinový cukor, sójovú omáčku, limetkovú šťavu a nasekanú bazalku. Varte ďalších pár minút, potom ochutnajte a prípadne dosoľte alebo viac okoreňte.
- Nakoniec do omáčky vložte orestované kura a nechajte ho ešte cca 2 minúty povariť.
- Podávajte s ryžou.