Kari nátierka z řapíkatého zeleru a jablka

Kari nátierka z řapíkatého zeleru a jablka

Z nutričného hľadiska sa jedná o úplne perfektnú nátierku. Je bohatá na bielkoviny a vlákninu, ale má nízky obsah tuku a kalórií. Navyše skvele chutí!

Čo budete potrebovať

  • 2 štipky karí
  • 110 g smotanového syra
  • 1 lyžica cmaru
  • 1 stonka stopkového zeleru
  • 1 malé jablko
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Zmiešajte karí s 2 lyžicami teplej vody.
  • Premiešajte so smotanovým syrom do krémovej zmesi.
  • Opláchnite stopkový zeler, nakrájajte ho nadrobno a listy nasekajte.
  • 1 lyžicu stopkového zeleru si dajte bokom.
  • Jablko umyte, osušte, rozštvrťte a zbavte jadrovníka.
  • Jablko nakrájajte nadrobno.
  • Zmiešajte smotanový karí syr s jablkom, stonkovým zelerom nakrájaným na kocky a zelerovými listami.
  • Dochuťte soľou a korením.
  • Nátierku podávajte natretú na chlebe či s krekermi a ozdobte zvyšným nakrájaným stopkatým zelerom.
Syrová nátierka v pohári s stopkovým zelerom.
www.eatsmarter.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.