Z nutričného hľadiska sa jedná o úplne perfektnú nátierku. Je bohatá na bielkoviny a vlákninu, ale má nízky obsah tuku a kalórií. Navyše skvele chutí!
Čo budete potrebovať
- 2 štipky karí
- 110 g smotanového syra
- 1 lyžica cmaru
- 1 stonka stopkového zeleru
- 1 malé jablko
- soľ
- korenie
Postup
- Zmiešajte karí s 2 lyžicami teplej vody.
- Premiešajte so smotanovým syrom do krémovej zmesi.
- Opláchnite stopkový zeler, nakrájajte ho nadrobno a listy nasekajte.
- 1 lyžicu stopkového zeleru si dajte bokom.
- Jablko umyte, osušte, rozštvrťte a zbavte jadrovníka.
- Jablko nakrájajte nadrobno.
- Zmiešajte smotanový karí syr s jablkom, stonkovým zelerom nakrájaným na kocky a zelerovými listami.
- Dochuťte soľou a korením.
- Nátierku podávajte natretú na chlebe či s krekermi a ozdobte zvyšným nakrájaným stopkatým zelerom.