Kari s cícerom a kuracím mäsom

Kari s cícerom a kuracím mäsom

A pokiaľ si mäsožrúti pomôcť nemôžu a chýba im tam nejaký kus mäsa, máme tu recept na karí s cícerom a celým kuraťom.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • celé kurča (naporciované)
  • ¼ masla
  • 1 stredná cibuľa (nadrobno nakrájaná)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lyžica mletej rasce
  • 1 a ½ lyžičky mletej papriky
  • 1 a ½ lyžičky mletého koriandra
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • ¼ lyžičky kajenského korenia
  • ½ lyžičky mletého korenia
  • 1 hrnček kuracieho vývaru
  • soľ podľa chuti
  • 1 plechovka pasírovaných paradajok
  • 450 g čerstvého špenátu
  • ¼ hrnčeka citrónovej šťavy
  • ½ hrnčeka čerstvých koriadrových lístkov
  • ½ hrnčeka smotany na šľahanie

Postup:

  • Budete potrebovať tlakový hrniec.
  • Pokiaľ ho máte, využite ho.
  • Ak nie, môžete tiež variť v bežnom hrnci, ale počítajte s dlhším časom dusenia.
  • Na olivovom oleji si orestujte kura, nechajte ho zatiahnuť zo všetkých strán.
  • Akonáhle sa kura zatiahne, dajte si ho bokom do misky alebo na tanier.
  • Do rovnakého hrnca dajte maslo, nechajte ho rozpustiť, pridajte cibuľu, cesnak, zázvor.
  • Za občasného miešania restujte asi 15 sekúnd.
  • Pridajte rascu, papriku, koriander, kurkumu, kajenské korenie, čierne korenie a soľ.
  • Za stáleho miešania restujte ďalších 30 sekúnd.
  • Pridajte pasírované paradajky a špenát, prikryte a nechajte variť asi 2 minúty, kým sa špenát nepodusí.
  • Pridajte koriander, citónovú šťavu, vývar a kura späť do hrnca, premiešajte.
  • Prikryte pokrievkou a nechajte asi 15 minút variť.
  • Potom pridajte cícer a karí zahusťte smotanou, chvíľku povarte a môžete podávať.
Kuracie karí s cícerom servírované na tanieri s ryžou a čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.flickr.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.