A pokiaľ si mäsožrúti pomôcť nemôžu a chýba im tam nejaký kus mäsa, máme tu recept na karí s cícerom a celým kuraťom.
Ingrediencie:
- 2 lyžice olivového oleja
- celé kurča (naporciované)
- ¼ masla
- 1 stredná cibuľa (nadrobno nakrájaná)
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 1 lyžica mletej rasce
- 1 a ½ lyžičky mletej papriky
- 1 a ½ lyžičky mletého koriandra
- 1 lyžička mletej kurkumy
- ¼ lyžičky kajenského korenia
- ½ lyžičky mletého korenia
- 1 hrnček kuracieho vývaru
- soľ podľa chuti
- 1 plechovka pasírovaných paradajok
- 450 g čerstvého špenátu
- ¼ hrnčeka citrónovej šťavy
- ½ hrnčeka čerstvých koriadrových lístkov
- ½ hrnčeka smotany na šľahanie
Postup:
- Budete potrebovať tlakový hrniec.
- Pokiaľ ho máte, využite ho.
- Ak nie, môžete tiež variť v bežnom hrnci, ale počítajte s dlhším časom dusenia.
- Na olivovom oleji si orestujte kura, nechajte ho zatiahnuť zo všetkých strán.
- Akonáhle sa kura zatiahne, dajte si ho bokom do misky alebo na tanier.
- Do rovnakého hrnca dajte maslo, nechajte ho rozpustiť, pridajte cibuľu, cesnak, zázvor.
- Za občasného miešania restujte asi 15 sekúnd.
- Pridajte rascu, papriku, koriander, kurkumu, kajenské korenie, čierne korenie a soľ.
- Za stáleho miešania restujte ďalších 30 sekúnd.
- Pridajte pasírované paradajky a špenát, prikryte a nechajte variť asi 2 minúty, kým sa špenát nepodusí.
- Pridajte koriander, citónovú šťavu, vývar a kura späť do hrnca, premiešajte.
- Prikryte pokrievkou a nechajte asi 15 minút variť.
- Potom pridajte cícer a karí zahusťte smotanou, chvíľku povarte a môžete podávať.