Kari zmes zo sóje, sladkých zemiakov a quinoi

Kari zmes zo sóje, sladkých zemiakov a quinoi

Čo viac vám môže ráno zdvihnúť náladu ako táto výborná a zdravá miska, ktorá hrá všetkými farbami! Tempeh, sladké zemiaky, biela fazuľa a tekvicové semienka dodávajú chuť, živiny a bielkoviny. Recept je bez oleja, lepku a orechov.

Čo budeme potrebovať

  1. 400 g konzervovaných bielych fazule
  2. 230 g tempehu (nakrájaný na kocky)
  3. 250 g varené quinoi
  4. Červená cibuľa
  5. Batát (nakrájaný na kocky)
  6. 4 strúčiky cesnaku (rozdrvené a nasekané)
  7. Lyžička sušenej bazalky (alebo 1 lyžica čerstvej bazalky)
  8. Šťava z 1 citróna
  9. Lyžička kajenského korenia
  10. 2 zarovnané lyžice kari
  11. Soľ
  12. Mleté čierne korenie

Postup

  1. Do veľkého hrnca alebo woku pridáme dve polievkové lyžice vody
  2. Pridáme cibuľu a cesnak so štipkou soli a mletým čiernym korením
  3. Na stredne vysokú teplotu opekáme, kým cibuľa nezozlátne
  4. Pridáme batáty
  5. Hrniec prikryjeme a varíme 8–10 minút, kým nie sú batáty uvarené
  6. Občas premiešame, aby sa batáty nelepili, av prípade potreby pridáme viac vody
  7. Keď sú batáty mäkké, pridáme kajenské korenie, karí, bazalku a premiešame
  8. Pridáme quinú, fazuľu a tempeh a dobre premiešame
  9. Zmes prehrejeme a podávame

Razím heslo, že zdravých surovín a pokrmov nie je nikdy dosť. Preto, ak to máte rovnako ako ja a tieto recepty z tempehu vám nestačia, pustite sa do ďalších nízkosacharidových dobrôt podľa našich postupov. Vyskúšajte napríklad tieto skvelé keto brownies , po ktorých sa vám budem zbiehať sliny!

Skvelý recept na farebnú zmes z ryže a tempehu v karí omáčke.
Zdroj: fullofplants.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.