Čo viac vám môže ráno zdvihnúť náladu ako táto výborná a zdravá miska, ktorá hrá všetkými farbami! Tempeh, sladké zemiaky, biela fazuľa a tekvicové semienka dodávajú chuť, živiny a bielkoviny. Recept je bez oleja, lepku a orechov.
Čo budeme potrebovať
- 400 g konzervovaných bielych fazule
- 230 g tempehu (nakrájaný na kocky)
- 250 g varené quinoi
- Červená cibuľa
- Batát (nakrájaný na kocky)
- 4 strúčiky cesnaku (rozdrvené a nasekané)
- Lyžička sušenej bazalky (alebo 1 lyžica čerstvej bazalky)
- Šťava z 1 citróna
- Lyžička kajenského korenia
- 2 zarovnané lyžice kari
- Soľ
- Mleté čierne korenie
Postup
- Do veľkého hrnca alebo woku pridáme dve polievkové lyžice vody
- Pridáme cibuľu a cesnak so štipkou soli a mletým čiernym korením
- Na stredne vysokú teplotu opekáme, kým cibuľa nezozlátne
- Pridáme batáty
- Hrniec prikryjeme a varíme 8–10 minút, kým nie sú batáty uvarené
- Občas premiešame, aby sa batáty nelepili, av prípade potreby pridáme viac vody
- Keď sú batáty mäkké, pridáme kajenské korenie, karí, bazalku a premiešame
- Pridáme quinú, fazuľu a tempeh a dobre premiešame
- Zmes prehrejeme a podávame
Razím heslo, že zdravých surovín a pokrmov nie je nikdy dosť. Preto, ak to máte rovnako ako ja a tieto recepty z tempehu vám nestačia, pustite sa do ďalších nízkosacharidových dobrôt podľa našich postupov. Vyskúšajte napríklad tieto skvelé keto brownies , po ktorých sa vám budem zbiehať sliny!