Skvelá česká príloha k omáčkam, ktoré nikto nemôže odolať! Pripravte si túto luxusnú knedľu s čerstvými bylinkami jednoducho u vás doma.
Ingrediencie
- 10 ks pečiva (húsky, rožky)
- 4 vajcia
- 1 hrnček hrubej múky
- 1-2 hrnčeky mlieka
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 100 g masla
- soľ podľa chuti
- čerstvá pažítka
- petržlenová vňať
Postup
- Do veľkej misy dáme zmäknuté maslo, vymiešame ho so žĺtkami a štipkou soli.
- Pridáme nasekanú vňať a pažítku.
- Rožky či žemle nakrájame a pridáme do misy k maslu.
- Pridáme toľko vlažného mlieka, aby sa rožky riadne navlhčili a premiešame.
- Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a múku podľa potreby.
- Pripravenú hmotu preložíme na fóliu, vytvarujeme valec a zavinieme.
- Použiť môžeme aj utierku a konce zagumičkovať.
- Takto pripravíme aj druhú knedľu.
- Vložíme do horúcej vody a varíme asi 45-50 minút na slabom plameni.
- Hotové knedle vyberieme z vody a necháme vo fólii vychladnúť.
- Potom nakrájame a podávame.