Kaša z pohánkovej krupice

Kaša z pohánkovej krupice

Pohánka je lahodná a bezlepková super potravina, ktorá je najmä v Rusku, veľmi obľúbená a veľmi jednoduchá na prípravu! Ako ale na nej? To všetko sa dozviete v tomto recepte, ako dokonale uvariť pohánkovú kašu!

Čo budeme potrebovať

  1. 100 g pohánkovej krupice
  2. 300 ml polotučného mlieka
  3. Lyžica masla
  4. ½ lyžičky soli
  5. Lyžica stévia

Posup

  1. Vo väčšom hrnci začneme zahrievať mlieko
  2. Pridáme doň nevarenú pohánkovú krupicu
  3. Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť
  4. Pohánku dusíme približne 10 minút, kým nevstrebe vodu
  5. Hrniec zložíme zo sporáka a pohánku necháme ešte 10 minút odpočívať
  6. Pridáme maslo a stéviu
  7. Kašu premiešame, aby sa maslo rozpustilo, a teplú kašu podávame
Kaša z varenej pohánkovej krupice s kakaom a ovocím.
Zdroj: earthofmaria.com

Toto množstvo pohánky by malo stačiť na normálne 4 porcie .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.