Výdatná zemiaková kaša, ktorá si sama o sebe vystačí aj ako hlavný chod. V kombinácii so slaninou a syrom čedar je úplne neodolateľná!
Ingrediencie
- 2 kg nakrájaných zemiakov
- soľ
- ½ šálky masla
- ½ šálky mlieka
- ½ šálky kyslej smotany
- čedar podľa chuti
- mleté čierne korenie
- 6 plátkov slaniny, osmažené a rozdrobené
- 2 polievkové lyžice čerstvo nasekané pažítky
Postup
- Vo veľkom hrnci podlejte zemiaky vodou a výdatne dochuťte soľou.
- Priveďte do varu a varte, kým sa zemiaky nedajú ľahko prepichnúť vidličkou, 16 až 18 minút.
- Sceďte a vráťte do hrnca.
- Použite šťouchadlo na zemiaky a roztlačte zemiaky do hladka.
- Medzitým v malom hrnci na strednom plameni rozpustite maslo s mliekom.
- Zmes nalejte na zemiaky a miešajte, kým nebude krémová.
- Vmiešajte kyslú smotanu a potom dochuťte soľou a korením.
- Vmiešajte slaninu, čedar a pažítku.
- Preneste zemiaky do servírovacej misy.
- Pred podávaním dochuťte ešte čiernym korením a ozdobte pažítkou.