Kaša zo zemiakov so slaninou a čedarom

Kaša zo zemiakov so slaninou a čedarom

Výdatná zemiaková kaša, ktorá si sama o sebe vystačí aj ako hlavný chod. V kombinácii so slaninou a syrom čedar je úplne neodolateľná!

Ingrediencie

  • 2 kg nakrájaných zemiakov
  • soľ
  • ½ šálky masla
  • ½ šálky mlieka
  • ½ šálky kyslej smotany
  • čedar podľa chuti
  • mleté čierne korenie
  • 6 plátkov slaniny, osmažené a rozdrobené
  • 2 polievkové lyžice čerstvo nasekané pažítky

Postup

  1. Vo veľkom hrnci podlejte zemiaky vodou a výdatne dochuťte soľou.
  2. Priveďte do varu a varte, kým sa zemiaky nedajú ľahko prepichnúť vidličkou, 16 až 18 minút.
  3. Sceďte a vráťte do hrnca.
  4. Použite šťouchadlo na zemiaky a roztlačte zemiaky do hladka.
  5. Medzitým v malom hrnci na strednom plameni rozpustite maslo s mliekom.
  6. Zmes nalejte na zemiaky a miešajte, kým nebude krémová.
  7. Vmiešajte kyslú smotanu a potom dochuťte soľou a korením.
  8. Vmiešajte slaninu, čedar a pažítku.
  9. Preneste zemiaky do servírovacej misy.
  10. Pred podávaním dochuťte ešte čiernym korením a ozdobte pažítkou.
Kaša zasypaná slaninou, syrom a pažítkou, servírovaná na tanieri.
www.delish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.