Svieži a lahodný dezert, ktorý si môžete vychutnať ako raňajky alebo kedykoľvek počas dňa.
Ingrediencie
- 350 ml vody
- 200 ml čerstvo uvarenej kávy
- 100 g cukru
- 1 čajová lyžička rozpustnej kávy
- nesladený kakaový prášok
- šľahačka
Postup
- Do hrnca dajte vodu a cukor, priveďte do varu a varte približne 5 minút, aby vznikol „sirup“.
- Pridajte čerstvo uvarenú kávu a instantnú kávu v prášku.
- Dôkladne premiešajte.
- Zmes nalejte do misy, prikryte fóliou a dajte do mrazničky.
- Každých 30 minút zmes premiešajte, aby sa rozbili kryštáliky ľadu.
- Granita je hotová, keď je dobre namrznutá, ale má krémovú konzistenciu. Tento proces obvykle trvá okolo 2 hodín.
Kávovú granitu podávajte v pohári so šľahačkou posypanou kakaovým práškom.