Kávová granita so šľahačkou

Kávová granita so šľahačkou

Svieži a lahodný dezert, ktorý si môžete vychutnať ako raňajky alebo kedykoľvek počas dňa.

Ingrediencie

  • 350 ml vody
  • 200 ml čerstvo uvarenej kávy
  • 100 g cukru
  • 1 čajová lyžička rozpustnej kávy
  • nesladený kakaový prášok
  • šľahačka

Postup

  • Do hrnca dajte vodu a cukor, priveďte do varu a varte približne 5 minút, aby vznikol „sirup“.
  • Pridajte čerstvo uvarenú kávu a instantnú kávu v prášku.
  • Dôkladne premiešajte.
  • Zmes nalejte do misy, prikryte fóliou a dajte do mrazničky.
  • Každých 30 minút zmes premiešajte, aby sa rozbili kryštáliky ľadu.
  • Granita je hotová, keď je dobre namrznutá, ale má krémovú konzistenciu. Tento proces obvykle trvá okolo 2 hodín.

Kávovú granitu podávajte v pohári so šľahačkou posypanou kakaovým práškom.

Pohár s granitou a šľahačkou.
zdroj: tuorlorosso.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.