Luxusné muffiny s chuťou kávy, banánov a škorice sú dokonale vláčne a stopercentne si ich obľúbite. Ich príprava je navyše neuveriteľne jednoduchá!
Čo budete potrebovať
Na muffiny:
- 2 šálky hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička instantnej kávy alebo espressa
- ½ lyžičky soli
- 1 a ½ lyžičky škorice
- ½ lyžičky muškátového orieška
- 110 g masla, rozpusteného
- ¾ šálky kryštálového cukru
- ¼ šálky trstinového cukru
- 2 veľké vajcia
- 2 lyžice oleja neutrálnej chuti
- 2 lyžičky vanilkovej pasty alebo extraktu
- 2 veľké, veľmi zrelé banány, roztlačené
- ½ šálky cmaru
Na posýpku:
- 1 šálka hladkej múky
- 1 lyžička instantnej kávy alebo espressa
- ⅔ šálky cukru
- 1 lyžička škorice
- štipka soli
- 110 g masla, rozpusteného
- práškový cukor, na posypanie
Postup
- Predhrejte rúru na 190 °C a vyložte formu na 12 muffinov papierovými košíčkami.
- V strednej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, instantnú kávu, soľ a korenie.
- V inej mise ušľahajte rozpustené maslo a cukry do hladka.
- Pridajte vajcia, vanilkový extrakt, olej a roztlačené banány a premiešajte do hladka.
- Do maslovej zmesi pridajte polovicu múčnej zmesí, potom celé cmar a nakoniec zvyšnú polovicu múčnej zmesi.
- Po každom pridaní cesto jemne premiešajte.
- Snažte sa nepremiešať!
- Cesto naložte do pripravenej formy na muffiny a potom na každý muffin nasypte posýpku.
- Tú si pripravíte tak, že zmiešate múku, instantnú kávu, cukor, škoricu a štipku soli.
- Pridajte rozpustené maslo a zmes miešajte, kým nebude mať konzistenciu drobenky.
- Pečte 20–25 minút, alebo kým muffiny po okrajoch a uprostred nezezlátnu.
- Po miernom vychladnutí muffiny poprášte práškovým cukrom.
- Nechajte vychladnúť na mriežke a uchovávajte zakryté pri izbovej teplote vo vzduchotesnej nádobe po dobu až jedného týždňa.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr , kde vám ukážeme, ako si vybrať tú najlepšiu. Kto vyhral v našom porovnaní?