Kávové zrná bez pečenia

Kávové zrná bez pečenia

Toto pečivo je úplne luxusné a veľmi obľúbené. Veľa obľúbené a často vyhľadávané snáď vo všetkých cukrárňach. Avšak tomu domácemu sa nič nevyrovná. Čo poteší najviac je, že ich môžete zjesť, koľko chcete a nikto to neuvidí.

Ingrediencie:

Na guličky:

  • 250 g práškového cukru
  • 75 ml vody
  • 125 g čerstvého nesoleného masla
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 100 g drvených maslových sušienok
  • 80 g mliečnej čokolády
  • 2 lyžičky instantnej kávy (môže byť aj bez kofeínu)

Na polevu:

  • 100 g čokolády na varenie
  • 3 polievkové lyžice rastlinného oleja

Postup:

  • Do hrnca dáme vodu, prisypeme cukor, rozmiešame, aby sa rozpustil, a dáme variť na 3 – 4 minúty.
  • Prihodíme maslo a necháme rozpustiť, pričom stále miešame.
  • Odstavíme, prisypeme mleté orechy, drvené maslové sušienky, čokoládu, instantnú kávu a starostlivo zamiešame, aby sa všetko prepojilo na hladké cesto.
  • Necháme trochu vychladnúť a potom odoberáme kúsky cesta, z ktorých tvarujeme malé guličky.
  • Tie skladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou špáradla či špajle vytvoríme uprostred ryhu a na guľôčku ľahko zatlačíme. Vďaka tomu budú vyzerať ako malé kávové zrná.
  • Nakoniec si pripravíme polevu. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, potom odstránime z tepla a za stáleho miešania prilejeme postupne všetok olej.
  • Kávové zrná ozdobíme rozpustenou čokoládou a necháme zatuhnúť.
Vynikajúce čokoládovo-orechové kávové zrná v čokoládovej poleve.
Zdroj: https://www.top-rezepte.de/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.