Rozpúšťadlá
Rozpúšťadlá sa v potravinárstve používajú na extrakciu či rozpúšťanie ďalších látok bez toho, aby pritom menili ich pôvodné funkcie. Napríklad acetón a hexán sa používajú ako rozpúšťadlá pre vonné oleoresiny z korenia, glycerol sa používa ako rozpúšťadlo pre farbivá a arómy, ako rozpúšťadlo sa používa aj potravinársky lieh. Niektoré rozpúšťadlá sa v potravinárstve používajú aj na iné účely - napr. ako emulgátory alebo stabilizátory.
Aké konkrétne rozpúšťadlá sa používajú v potravinárstve?
-
Čo je E1517 – Glyceryl diacetát?Kategória: Rozpúšťadlá
-
Čo je E1518 – Glyceryl triacetát?Kategória: Rozpúšťadlá
V akých potravinách môžeme rozpúšťadlá nájsť?
- alkoholické aj nealkoholické nápoje
- žuvačky
- korenie
- káva (možno sa vám budú hodiť naše recenzie najlepších kávovarov Tchibo - kto vyhral v našom porovnaní?)
- čaju