Kefírová bábovka s čokoládou a gaštanovým pyré

Kefírová bábovka s čokoládou a gaštanovým pyré

Kombinácia čokolády, gaštanového pyré a rumu sa vyslovene hodí do sychravého počasia. Kyslastá chuť kefíru v pozadí aj celé kúsky čokolády, ktoré sem tam v bábovke zachrumkajú jej dodávajú jedinečnosť, ktorú si zamilujete!

Čo budete potrebovať

  • 3 vajcia veľkosti L
  • 270 g polohrubej múky
  • 140 g trstinového cukru
  • 10 g holandského kakaa
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 120 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • 200 g kefíru
  • 2 lyžice tuzemského rumu
  • 120 g gaštanového pyré
  • 50 g nasekanej horkej čokolády
  • maslo a kakao na vymazanie a vysypanie formy

Postup

  • Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli spolu s maslom.
  • Celé vajíčka vyšľahajte s cukrom do biela, potom po častiach zapracujte aj vlažnú čokoládu.
  • Nakoniec vmiešajte kefír a rum.
  • Sypké suroviny zvlášť premiešajte a zapracujte ich do tekutých.
  • Nakoniec opatrne vmiešajte gaštanové pyré a nasekanú čokoládu.
  • Formu na bábovku poriadne vymažte maslom a vysypte kakaom.
  • Lyžicu formu rovnomerne naplňte cestom, zarovnajte a dajte piecť do vyhriatej rúry na 200 °.
  • Po 10 minútach znížte teplotu na 175 ° a pečte, kým špáradlo zapichnuté do stredu bábovky nevyjde čisté.
  • Po upečení nechajte bábovku chvíľu vychladnúť a vyklopte ju na tanier.
  • Dobrú chuť!
Bábovka s kefírom, čokoládou a gaštanovým pyré.
www.mozessavydavat.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.