Táto bábovka s kefírom a medom patrí medzi tie najjednoduchšie a najrýchlejšie múčniky, ktoré si môžete upiecť. Je dokonale vláčna s ľahkou chuťou medu. Kefír bábovke dodáva mäkkosť, krehkosť a zaujímavú chuť.
Čo budete potrebovať
Na bábovku:
- 1/2 šálky masla izbovej teploty
- 3/4 šálky kryštálového cukru
- 2 vajcia izbovej teploty
- 1/4 šálky medu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 šálky hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 1 šálka plnotučného bieleho kefíru
Na polevu:
- 2 šálky preosiateho práškového cukru
- 3 lyžice mlieka
- 3 lyžice medu
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Vymažte maslom a vysypte múkou 23 cm formu na bábovku.
- Šľahajte maslo a cukor po dobu 1 minúty.
- Jedno po druhom zašľahajte vajcia.
- Pridajte med a vanilku a premiešajte.
- V samostatnej miske zmiešajte suché ingrediencie.
- Začnite pridávať suché ingrediencie k mokrým ingredienciám striedavo s kefírom.
- Miešajte, kým nie je cesto hladké a nezostanú v ňom žiadne hrudky múky.
- Pečte 40–45 minút, alebo pokiaľ nevyjde špáradlo zapichnuté doprostred bábovky čisté.
- Nechajte 15 minút vychladnúť na mriežke a potom opatrne vyberte z formy a nechajte úplne vychladnúť.
- Všetky ingrediencie na polevu miešajte dohromady, kým nezmiznú všetky hrudky práškového cukru.
- Nalejte na vychladnutú bábovku a podávajte!
Máme pre vás aj ďalšie lahodné recepty na buchty z kefíru na 7 spôsobov . Sladké pokušenie s mliečnym základom!