Kefírová bábovka s medom

Kefírová bábovka s medom

Táto bábovka s kefírom a medom patrí medzi tie najjednoduchšie a najrýchlejšie múčniky, ktoré si môžete upiecť. Je dokonale vláčna s ľahkou chuťou medu. Kefír bábovke dodáva mäkkosť, krehkosť a zaujímavú chuť.

Čo budete potrebovať

Na bábovku:

  • 1/2 šálky masla izbovej teploty
  • 3/4 šálky kryštálového cukru
  • 2 vajcia izbovej teploty
  • 1/4 šálky medu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 šálka plnotučného bieleho kefíru

Na polevu:

  • 2 šálky preosiateho práškového cukru
  • 3 lyžice mlieka
  • 3 lyžice medu

Postup

  • Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  • Vymažte maslom a vysypte múkou 23 cm formu na bábovku.
  • Šľahajte maslo a cukor po dobu 1 minúty.
  • Jedno po druhom zašľahajte vajcia.
  • Pridajte med a vanilku a premiešajte.
  • V samostatnej miske zmiešajte suché ingrediencie.
  • Začnite pridávať suché ingrediencie k mokrým ingredienciám striedavo s kefírom.
  • Miešajte, kým nie je cesto hladké a nezostanú v ňom žiadne hrudky múky.
  • Pečte 40–45 minút, alebo pokiaľ nevyjde špáradlo zapichnuté doprostred bábovky čisté.
  • Nechajte 15 minút vychladnúť na mriežke a potom opatrne vyberte z formy a nechajte úplne vychladnúť.
  • Všetky ingrediencie na polevu miešajte dohromady, kým nezmiznú všetky hrudky práškového cukru.
  • Nalejte na vychladnutú bábovku a podávajte!
Bábovka s kefírom a medom na tácke a ruka, ktorá na ňu nalieva polevu.
www.sweetfixbaker.com

Máme pre vás aj ďalšie lahodné recepty na buchty z kefíru na 7 spôsobov . Sladké pokušenie s mliečnym základom!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.