Vláčna čokoládová buchta, ktorá vám zachutí. Vyskúšajte!
Ingrediencie na korpus
- 250g hladkej múky
- 100g polohrubej múky
- 120g krupicového cukru
- 1 vajce
- 2 lyžice kakaa holandského typu
- 1 lyžica jedlej sódy
- 200ml rastlinného oleja
- 500ml kefíru
Ingrediencie na polevu
- 200ml kyslej smotany
- 100g čokolády (horké, na varenie)
Postup
- V mise zmiešajte múku s cukrom, jedlou sódou a kakaom.
- V inej mise zmiešajte mokré suroviny – vajcia s olejom a kefírom.
- Sypké suroviny postupne zamiešajte do mokrých a vznikne vám hladké cesto.
- Vzniknuté cesto nalejte na papierom vyložený plech a pečte v predhriatej rúre na 180 ° C po dobu cca 20 minút.
- Upečenú buchtu nechajte vychladnúť a medzitým si pripravte polevu.
- Nechajte rozpustiť čokoládu a vmiešajte kyslú smotanu.
- Na vychladnutú buchtu navrstvite polevu a podávajte.
Rýchle recepty ocení každý, kto nestíha alebo skrátka nechce tráviť hodiny pri platni. Preto pre vás máme 5 receptov na hrnčekové buchty . Skúste!