Kefírová buchta s čokoládou

Kefírová buchta s čokoládou

Vláčna čokoládová buchta, ktorá vám zachutí. Vyskúšajte!

Ingrediencie na korpus

  • 250g hladkej múky
  • 100g polohrubej múky
  • 120g krupicového cukru
  • 1 vajce
  • 2 lyžice kakaa holandského typu
  • 1 lyžica jedlej sódy
  • 200ml rastlinného oleja
  • 500ml kefíru

Ingrediencie na polevu

  • 200ml kyslej smotany
  • 100g čokolády (horké, na varenie)

Postup

  • V mise zmiešajte múku s cukrom, jedlou sódou a kakaom.
  • V inej mise zmiešajte mokré suroviny – vajcia s olejom a kefírom.
  • Sypké suroviny postupne zamiešajte do mokrých a vznikne vám hladké cesto.
  • Vzniknuté cesto nalejte na papierom vyložený plech a pečte v predhriatej rúre na 180 ° C po dobu cca 20 minút.
  • Upečenú buchtu nechajte vychladnúť a medzitým si pripravte polevu.
  • Nechajte rozpustiť čokoládu a vmiešajte kyslú smotanu.
  • Na vychladnutú buchtu navrstvite polevu a podávajte.
Kakaová buchta s čokoládo-smotanovou polevou.
Zdroj: instructables.com

Rýchle recepty ocení každý, kto nestíha alebo skrátka nechce tráviť hodiny pri platni. Preto pre vás máme 5 receptov na hrnčekové buchty . Skúste!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.