Upečte si jednoduchú buchtičku s mliečnym základom. Pochutnáte si!
Ingrediencie
- 400g polohrubej múky
- 2ks vajec
- 1/2l kefírového mlieka
- 200g krupicového cukru
- 250ml oleja
- 2ks jabĺk
- 1 lyžica kakaa holandského typu
- 2 lyžičky jedlej sódy
- Orechy podľa chuti
Postup
- Jablká umyte, olúpte a nastrúhajte nahrubo. Orechy nasekajte nadrobno.
- V mise zmiešajte múku s cukrom, jedlou sódou a kakaovým práškom.
- V inej mise vyšľahajte vajcia s kefírom a prilejte do zmesi sypkých surovín.
- Nakoniec vmiešajte nasekané oriešky a nastrúhané jablká.
- Jablká olúpeme a nastrúhame nahrubo. Orechy nasekáme aj nahrubo.
- Plech vyložte papierom na pečenie a cesto do neho nalejte. Pečte pri 180 ° C asi 30-40 minút.
- Hotovú buchtu po vychladení podávajte nakrájanú na kúsky.