Kefírová buchta z jabĺk

Kefírová buchta z jabĺk

Upečte si jednoduchú buchtičku s mliečnym základom. Pochutnáte si!

Ingrediencie

  • 400g polohrubej múky
  • 2ks vajec
  • 1/2l kefírového mlieka
  • 200g krupicového cukru
  • 250ml oleja
  • 2ks jabĺk
  • 1 lyžica kakaa holandského typu
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • Orechy podľa chuti

Postup

  • Jablká umyte, olúpte a nastrúhajte nahrubo. Orechy nasekajte nadrobno.
  • V mise zmiešajte múku s cukrom, jedlou sódou a kakaovým práškom.
  • V inej mise vyšľahajte vajcia s kefírom a prilejte do zmesi sypkých surovín.
  • Nakoniec vmiešajte nasekané oriešky a nastrúhané jablká.
  • Jablká olúpeme a nastrúhame nahrubo. Orechy nasekáme aj nahrubo.
  • Plech vyložte papierom na pečenie a cesto do neho nalejte. Pečte pri 180 ° C asi 30-40 minút.
  • Hotovú buchtu po vychladení podávajte nakrájanú na kúsky.
Kakaové rezy so strúhanými jablkami.
Zdroj: lilvienna.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.