Máte radi bábovku? Upečte si ju trochu inak podľa nášho receptu s kefírom!
Ingrediencie
- 1,5 hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček kefírového mlieka
- 1 hrnček práškového cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2ks vajec
- 3/4 kypriaceho prášku
- 1ks vanilkového cukru
- 1 lyžica kakaa holandského typu
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- V mise rozmiešajte metličkou vajcia s cukrom a prilejte olej.
- Prisypte preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva a premiešajte do hladka.
- Časť cesta si preložte do inej misy a pridajte kakao.
- Potom striedavo nalejte do formy obe cestá.
- Pečte po dobu 40-50 minút a skúste špajľou, či už je hotová. Každá rúra pečie inak, tak strážte.
- Upečenú bábovku podávajte posypanú práškovým cukrom.