Kefírová rýchlovka

Kefírová rýchlovka

Inšpirujte sa touto kefírovou buchtou s jablkami. Ovocie dodá múčniku vláčnosť, bude sa teda dobre prehĺtať.

Ingrediencie

  • 400g polohrubej múky
  • 2ks jabĺk
  • 2ks vajec
  • 0,5l kefíru
  • 250ml oleja
  • 200g cukru kryštál
  • 1 lyžica kakaa holandského typu
  • 2 lyžičky jedlej sódy

Postup

  • Jablká olúpte a nastrúhajte nahrubo. Orechy nasekajte nadrobno.
  • V mise zmiešajte múku, jedlú sódu, cukor a kakao.
  • Vajcia rozmiešajte zvlášť s olejom a potom vlejte do sypkých surovín. Prilejte aj kefír.
  • Nakoniec do misy vmiešajte aj nastrúhané jablko a nasekané orechy.
  • Týchto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri 180°C po dobu 30-40 minút. Strážte ju, pretože každá rúra pečie inak. Skúšajte špajľou.
  • Hotovú a vychladnutú buchtu podávajte s obľúbenou polevou alebo len tak posypanú práškovým cukrom.
Kefírovka s kakaom a strúhanými jablkami.
Zdroj: tipsformatypicalmomblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.