Inšpirujte sa touto kefírovou buchtou s jablkami. Ovocie dodá múčniku vláčnosť, bude sa teda dobre prehĺtať.
Ingrediencie
- 400g polohrubej múky
- 2ks jabĺk
- 2ks vajec
- 0,5l kefíru
- 250ml oleja
- 200g cukru kryštál
- 1 lyžica kakaa holandského typu
- 2 lyžičky jedlej sódy
Postup
- Jablká olúpte a nastrúhajte nahrubo. Orechy nasekajte nadrobno.
- V mise zmiešajte múku, jedlú sódu, cukor a kakao.
- Vajcia rozmiešajte zvlášť s olejom a potom vlejte do sypkých surovín. Prilejte aj kefír.
- Nakoniec do misy vmiešajte aj nastrúhané jablko a nasekané orechy.
- Týchto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte pri 180°C po dobu 30-40 minút. Strážte ju, pretože každá rúra pečie inak. Skúšajte špajľou.
- Hotovú a vychladnutú buchtu podávajte s obľúbenou polevou alebo len tak posypanú práškovým cukrom.