Kel a zemiaky zapečené v rúre

Kel a zemiaky zapečené v rúre

Pečená zelenina je jednou z najjednoduchších príloh a vždy chutí skvele! Skvelá vec na tomto recepte na zapečený ružičkový kel je, že je naozaj jednoduchý na prípravu a vždy vyjde ako najlepšie jedlo dňa.

Čo budeme potrebovať

  • 3-4 veľké zemiaky s červenou šupkou
  • 200 g ružičkového kelu
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica mletého čerstvého rozmarínu alebo ½ lyžice sušeného rozmarínu
  • ½ lyžičky cesnakového prášku
  • čierne korenie
  • soľ

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Zemiaky umyte (nelúpte) a nakrájajte na kocky.
  • Ružičkový kel umyte a nakrájajte na polovice.
  • Všetky ingrediencie dajte do veľkej misy a položte v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte 30–35 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú.

Naservírujte vašim hosťom tento recept na zapečený ružičkový kel spoločne s ďalším receptom od nás na grilovaný syr päťkrát inak .

Krehké zemiaky zapečené s lahodnými malými kelmičkami.
Zdroj: jocooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.