Pečená zelenina je jednou z najjednoduchších príloh a vždy chutí skvele! Skvelá vec na tomto recepte na zapečený ružičkový kel je, že je naozaj jednoduchý na prípravu a vždy vyjde ako najlepšie jedlo dňa.
Čo budeme potrebovať
- 3-4 veľké zemiaky s červenou šupkou
- 200 g ružičkového kelu
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica mletého čerstvého rozmarínu alebo ½ lyžice sušeného rozmarínu
- ½ lyžičky cesnakového prášku
- čierne korenie
- soľ
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Zemiaky umyte (nelúpte) a nakrájajte na kocky.
- Ružičkový kel umyte a nakrájajte na polovice.
- Všetky ingrediencie dajte do veľkej misy a položte v jednej vrstve na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte 30–35 minút, alebo kým zemiaky nezmäknú.
Naservírujte vašim hosťom tento recept na zapečený ružičkový kel spoločne s ďalším receptom od nás na grilovaný syr päťkrát inak .