Tieto fašírky sú veľmi chutné a pritom strašne jednoduché na prípavu. Kel v tejto podobe je jednoducho dokonalý a vy si tak celkom iste tento pokrm zamilujete.
INGREDIENCIA
- 750 g kelu
- 2 ks vajec plus 2 ks na obaľovanie
- 50 g hladkej múky plus cca 200 g na obaľovanie
- 150 g strúhanky plus 200 g na obaľovanie
- soľ a korenie podľa chuti
- cesnak podľa chuti
- olej
- trochu mlieka
POSTUP
- Kel očistíme od zoschnutých listov, nakrájame na štvrťky, umyjeme pod tečúcou vodou av horúcej vode sparíme.
- Vyberieme a necháme odkvapkať.
- Vychladnutý kel pomelieme v mlynčeku, pridáme vajcia, múku, strúhanku, soľ, drvený cesnak, korenie a premiešame.
- Rukami formujeme fašírky, ktoré obalíme v múke, rozšľahaných vajciach zmiešanými s trochou mlieka a nakoniec aj v strúhanke.
- Vyprážame na rozpálenom oleji.