Kelové placky

Kelové placky

Tieto fašírky sú veľmi chutné a pritom strašne jednoduché na prípavu. Kel v tejto podobe je jednoducho dokonalý a vy si tak celkom iste tento pokrm zamilujete.

INGREDIENCIA

  • 750 g kelu
  • 2 ks vajec plus 2 ks na obaľovanie
  • 50 g hladkej múky plus cca 200 g na obaľovanie
  • 150 g strúhanky plus 200 g na obaľovanie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • cesnak podľa chuti
  • olej
  • trochu mlieka

POSTUP

  1. Kel očistíme od zoschnutých listov, nakrájame na štvrťky, umyjeme pod tečúcou vodou av horúcej vode sparíme.
  2. Vyberieme a necháme odkvapkať.
  3. Vychladnutý kel pomelieme v mlynčeku, pridáme vajcia, múku, strúhanku, soľ, drvený cesnak, korenie a premiešame.
  4. Rukami formujeme fašírky, ktoré obalíme v múke, rozšľahaných vajciach zmiešanými s trochou mlieka a nakoniec aj v strúhanke.
  5. Vyprážame na rozpálenom oleji.
Kapustové placky na tanieri so zeleninou a príborom.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.