Kelový nákyp

Kelový nákyp

Pripravte si s nami túto chutnú pochúťku! Časť mozzarelly môžete na zintenzívnenie chuti nahradiť aj inými syrmi, napríklad parmezánom či gorgonzolou!

Ingrediencie:

  • 1/2 kelu
  • 4 vajcia
  • 1 a 1/2 šálky mozzarelly
  • 1/4 šálky kyslej smotany
  • 1/4 šálky majonézy
  • 1/4 šálky hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky kukuričného škrobu
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky korenia
  • 2 PL jarnej cibuľky
  • čerstvá pažítka na ozdobu

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180°C.
  2. V miske zmiešajte kyslú smotanu, vajcia a majonézu.
  3. V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a kukuričný škrob.
  4. Zmes múky odovzdajte k zmesi z vajíčok a dôkladne rozmiešajte v hladké cestíčko.
  5. Najemno nasekaný kel v miske posypte soľou, dôkladne premiešajte.
  6. Následne ku kelu pridajte najemno nasekanú jarnú cibuľku.
  7. Zmes kelu a cibuľky vložte do vymastenej zapekacej misky a prelejte ju cestíčkom.
  8. Navrchu posypte kúsky mozzarelly.
  9. Pečte v predhriatej rúre približne 35 minút dozlatista.

Takto pripravený kel chutí najlepšie s čerstvým pečivom.

Lahodný kelový nákyp
zdroj: natashakitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.