Pripravte si s nami túto chutnú pochúťku! Časť mozzarelly môžete na zintenzívnenie chuti nahradiť aj inými syrmi, napríklad parmezánom či gorgonzolou!
Ingrediencie:
- 1/2 kelu
- 4 vajcia
- 1 a 1/2 šálky mozzarelly
- 1/4 šálky kyslej smotany
- 1/4 šálky majonézy
- 1/4 šálky hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky kukuričného škrobu
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky korenia
- 2 PL jarnej cibuľky
- čerstvá pažítka na ozdobu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- V miske zmiešajte kyslú smotanu, vajcia a majonézu.
- V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a kukuričný škrob.
- Zmes múky odovzdajte k zmesi z vajíčok a dôkladne rozmiešajte v hladké cestíčko.
- Najemno nasekaný kel v miske posypte soľou, dôkladne premiešajte.
- Následne ku kelu pridajte najemno nasekanú jarnú cibuľku.
- Zmes kelu a cibuľky vložte do vymastenej zapekacej misky a prelejte ju cestíčkom.
- Navrchu posypte kúsky mozzarelly.
- Pečte v predhriatej rúre približne 35 minút dozlatista.
Takto pripravený kel chutí najlepšie s čerstvým pečivom.