Táto lahôdka zo zapečeného mletého hovädzieho mäsa so syrom je keto a nízkosacharidová. Navyše ju máte pripravenú iba za 30 minút!
Ingrediencie
- olivový olej v spreji
- 900 g extra chudého mletého hovädzieho mäsa
- 1 lyžička jemnej morskej soli
- ¼ lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžičky sušeného cesnaku
- 1 lyžička sušenej cibule
- ¼ lyžičky kajenského korenia
- 110 g krémového syra
- 1 šálka nastrúhaného čedaru
- 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate na ozdobu
Postup
- Predhrejte rúru na 200 stupňov C.
- Ľahko postriekajte 2 litrovú zapekaciu misku olivovým olejom a dajte ju bokom.
- Rozpáľte veľkú nepriľnavú panvicu na stredne vysokom plameni.
- Ľahko ju postriekajte olivovým olejom.
- Pridajte mleté hovädzie mäso na panvicu.
- Mäso restujte asi 5 minút, miešajte a vareškou oddeľte na malé kúsky.
- Mäso sceďte a vráťte na panvicu.
- Znížte teplotu na strednú.
- Soľ, korenie, sušený cesnak, sušenú cibuľu a kajenské korenie vmiešajte do hovädzieho mäsa, potom pomaly a trpezlivo vmiešajte krémový syr, kým sa úplne nerozpustí a nezapracuje.
- Vypnite sporák a do hovädzej zmesi vmiešajte ½ šálky nastrúhaného čedaru.
- Preneste zmes do pripravenej 2 litrovej zapekacej misky.
- Vrch posypte zvyšnú ½ šálky čedaru.
- Pečte, kým sa syr nerozpustí, asi 10 minút.
- Ozdobte petržlenovou vňaťou a podávajte.