Klasická babičkina pečená hus

Klasická babičkina pečená hus

Upečte si hus tak, ako to robievali naše babičky. Iste si spomínate na ten plný tanier, po ktorého zjedení nám bolo ešte pridané. Na recepte vlastne nie je nič zložité, akurát dĺžka pečenia vám zaberie nejaký ten čas.

Ingrediencie

  • 1 hus
  • Soľ, korenie, rasca
  • Majoránka (najlepšie čerstvé stonky)
  • Voda (môžete použiť vývar)

Postup

  • Hus si ešte pred prípravou nechajte ohriať na izbovú teplotu.
  • Hus umyte, očistite a vyberte z nej prebytočný tuk.
  • Sadlo vložte na dno pekáča spoločne s majoránom.
  • Hus osoľte (použite soli viac ako si myslíte), okoreňte, okmínujte a dovnútra dajte aj trochu majoránky.
  • Predhrejte si rúru na 200°C.
  • Hus položte do pekáča prsiami dole, podlejte vývarom či vodou, prikryte a pečte.
  • Po 30 minútach pečenia hus otočte, polejte, znížte teplotu na 180 ° C a pečte ďalších 30 minút.
  • V priebehu pečenia hus polievajte, prepichujte tukové vankúšiky a odoberajte vypečené masť.
  • Potom hus naporciujte, vložte späť do pekáča a pečte odkryté kým hus nebude mať kôrku. Priebežne polievajte.
  • Hotovú hus podávajte s knedľou, kapustou alebo napríklad so zemiakmi.
Naporciovaná upečená hus
Zdroj: omnivorescookbook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.