Toto je dokonale jednoduché, chutné, a pritom geniálne zároveň. Niekto mávne rukou, že je to len obyčajný opečený chlieb, ale verte, že je to úžasná lahôdka. Keď sa navyše kombinujú s paradajkami, vznikne skutočná bomba.
Ingrediencie:
Na paradajky:
- 4 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 – 3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
- 4 veľké paradajky
- 1/4 hrnčeka bazalky
- 2 polievkové lyžice balzamikového octu
- 1 lyžička soli
- Štipka drvených vločiek červeného korenia
Na chlieb:
- 1 veľká bageta
- Extra panenský olivový olej
- 2 rozpolené strúčiky cesnaku
Postup:
- Paradajky opláchneme, necháme odkvapkať a potom nakrájame na kocky.
- Bagetu rozkrájame na plátky a zatiaľ odložíme nabok.
- Na panvici zohrejeme olej, pridáme plátky cesnaku a restujeme do zlatistého nádychu cca 2 až 4 minúty.
- Potom necháme vychladnúť. Medzitým dáme do misky nakrájané paradajky, bazalku, ocot, červené vločky korenia a cesnak s olejom z panvice.
- Premiešame a necháme marinovať asi 30 – 40 minút.
- Medzitým si predhrejeme rúru na 200 stupňov a nakrájanú bagetu potrieme z oboch strán olejom a rozložíme plátky na veľký plech.
- Opečieme dozlatista po dobu 10 až 15 minút, pričom v polovici pečenia všetky plátky otočíme.
- Vyberieme ich z rúry, necháme 5 minút vychladnúť a potom potrieme povrch každého plátku cesnakom.
- Nakoniec ozdobíme paradajkovou zmesou a môžeme servírovať.